Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ, ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Α.Α.Δ.Ε., ΔΙΝΟΥΝ ΑΣΥΛΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ. ΜΟΝΟ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΣΥΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΥΝΑΣΤΕΥΣΗ ΤΟΥ.

(ΚΑΙ ΚΟΚΚΑΛΟ ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΝΤΙΚΟΠΟΛΙΤΕΙΑ)

ΕΦΤΑΣΕ ΛΟΙΠΟΝ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΥΛΙΑ ΤΩΝ ΛΟΙΜΟΞΙΟΛΟΓΩΝ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ''ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ'' ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΕΞΥΠΗΡΕΤΩΝΤΑΣ ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ ΚΡΥΦΟΥΣ ΠΟΘΟΥΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ. ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ. ΑΥΤΟ ΔΙΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΑΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΞΕΔΙΑΛΥΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΟΛΟ ΤΟΠΙΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ, ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΙΟΥ. ΟΧΙ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΝΥΧΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΑΦΗΝΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΩΣ ΝΟΜΟΥΣ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ. Η ΒΟΥΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΩΣ ΣΥΝΟΛΟ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΟΤΑΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΝΑ ΝΟΜΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΔΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ.

Ο ΝΟΜΟΣ ΠΕΡΙ ΑΣΥΛΙΑΣ ΤΩΝ ΛΟΙΜΟΞΙΟΛΟΓΩΝ ΠΑΡΑΚΑΜΠΤΕΙ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΑΡΘΡΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΝΟΜΩΝ. ΜΗΠΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΙΑΤΡΟΙ ΑΛΛΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΝΑ ΝΟΜΟΘΕΤΟΥΝ; ΔΙΟΤΙ ΜΟΝΟ ΩΣ ΠΑΡΑΛΟΓΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΧΟΝΤΑΣ ΜΟΝΟ ΑΓΝΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ. 

ΑΣ ΠΑΜΕ ΣΤΑ ΑΡΘΡΑ ΠΟΥ ΕΝΤΟΠΙΣΑΜΕ ΣΤΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΤΟ ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΕΙ ΩΣ ΝΟΜΟΣ (ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΜΑΣ), ΩΣΤΟΣΟ ΟΜΩΣ ΕΧΕΙ ΨΗΦΙΣΤΕΙ. 

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ

(ΜΙΑ ΠΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΓΝΩΣΗ ΘΑ ΛΑΒΕΤΕ ΑΠΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ : 

ΑΡΘΡΟ 211 ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ - Ο ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΡΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ  

ΚΑΙ  Η ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΕΝΟΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ - ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΕΤΑΙΡΙΑΣ - ΠΟΥ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ )


Άρθρο 914 - Αστικός Κώδικας - Έννοια

Όποιος ζημιώσει άλλον παράνομα και υπαίτια έχει υποχρέωση να τον αποζημιώσει.

Άρθρο 302 - Ποινικός Κώδικας (Νόμος 4619/2019) - Ανθρωποκτονία από αμέλεια

Όποιος από αμέλεια σκότωσε άλλον, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών.

Άρθρο 308 - Ποινικός Κώδικας (Νόμος 4619/2019) - Σωματική βλάβη


1. Όποιος προξενεί σε άλλον σωματική κάκωση ή βλάβη της υγείας του τιμωρείται με φυλάκιση έως δύο έτη ή χρηματική ποινή. Αν η κάκωση ή βλάβη της υγείας που του προξένησε είναι εντελώς ελαφρά, τιμωρείται με παροχή κοινωφελούς εργασίας.


ΒΕΒΑΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΑΡΑΛΟΓΟ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΗΣ ΑΥΤΟΔΙΚΙΑΣ. ΜΙΛΑΕΙ ΑΣΦΑΛΩΣ ΓΙΑ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΗ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΗ ΑΠΕΙΛΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ. ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ Η ΑΥΤΟΔΙΚΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΛΟΓΟ. ΟΜΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ.


4. Ο υπαίτιος της πράξης της παραγράφου 1 είναι δυνατό να απαλλαγεί από κάθε ποινή αν παρασύρθηκε στην πράξη από δικαιολογημένη αγανάκτηση, εξαιτίας μιας αμέσως προηγούμενης πράξης που τέλεσε ο παθών εναντίον του ή ενώπιόν του και που ήταν ιδιαίτερα σκληρή ή βάναυση.

Άρθρο 314 - Ποινικός Κώδικας (Νόμος 4619/2019) - Σωματική βλάβη από αμέλεια

1. Όποιος από αμέλεια προκαλεί σωματική κάκωση ή βλάβη της υγείας άλλου τιμωρείται με παροχή κοινωφελούς εργασίας ή χρηματική ποινή ή φυλάκιση έως δύο έτη. Αν η σωματική βλάβη που προκλήθηκε είναι εντελώς ελαφρά, επιβάλλεται παροχή κοινωφελούς εργασίας ή χρηματική ποινή.


ΑΡΑ ΕΔΩ ΔΗΛΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΓΙΑΤΡΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΒΛΑΒΗ ΣΕ ΑΣΘΕΝΗ, ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ. ΑΡΑ Η ΑΣΥΛΙΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ.

Άρθρο 8 - Νόμος 2251/1994 - Ευθύνη του παρέχοντος υπηρεσίες

1. Ο παρέχων υπηρεσίες ευθύνεται για κάθε περιουσιακή ζημία ή ηθική βλάβη που προκάλεσε παράνομα και υπαίτια, με πράξη ή παράλειψή του, κατά την παροχή αυτών στον καταναλωτή. Ως παρέχων υπηρεσίες νοείται όποιος, στο πλαίσιο της άσκησης επαγγελματικής δραστηριότητας, παρέχει υπηρεσία, κατά τρόπο ανεξάρτητο.


ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΑΡΘΡΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΙ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΟΙΜΟΞΙΟΛΟΓΟΥΣ ΕΦΟΣΟΝ ΚΑΝΟΥΝ ΟΡΘΑ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΕΠΙΚΑΛΕΣΤΟΥΝ. ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΝΟΜΟΘΕΤΗΘΕΙ ΑΣΥΛΙΑ ΚΑΙ ΑΚΑΤΑΔΙΩΚΤΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ. ΑΝ ΠΡΟΞΕΝΗΘΕΙ ΑΔΙΚΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΩΘΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ;


3. Ο ζημιωθείς υποχρεούται να αποδείξει τη ζημία και την αιτιώδη συνάφεια μεταξύ της παροχής της υπηρεσίας και της ζημίας.

4. Ο παρέχων υπηρεσίες φέρει το βάρος της απόδειξης για την έλλειψη παρανομίας και υπαιτιότητάς του. Για την έλλειψη υπαιτιότητας λαμβάνονται υπόψη η ευλόγως προσδοκώμενη ασφάλεια και το σύνολο των ειδικών συνθηκών και ιδίως:

α) η φύση και το αντικείμενο της υπηρεσίας, ιδίως σε σχέση με το βαθμό επικινδυνότητάς της,

β) η παρουσίαση και ο τρόπος παροχής της,

γ) ο χρόνος παροχής της,

δ) η αξία της παρεχόμενης υπηρεσίας,

ε) η ελευθερία δράσης που καταλείπεται στον ζημιωθέντα στο πλαίσιο της υπηρεσίας,

στ) αν ο ζημιωθείς ανήκει σε κατηγορία μειονεκτούντων ή ευπρόσβλητων προσώπων και

ζ) αν η παρεχόμενη υπηρεσία αποτελεί εθελοντική προσφορά του παρέχοντος αυτήν.

5. Η ύπαρξη ή η δυνατότητα παροχής τελειότερης υπηρεσίας κατά το χρόνο παροχής της συγκεκριμένης υπηρεσίας ή μεταγενέστερα δεν θεμελιώνει χωρίς άλλο λόγο υπαιτιότητα.

6. Οι διατάξεις για τη συνυπευθυνότητα, τη μείωση ή άρση της ευθύνης και την απαγόρευση απαλλακτικών ρητρών των παραγράφων 10, 11 και 12 του άρθρου 6 εφαρμόζονται αναλογικά και στην ευθύνη του παρέχοντος υπηρεσίες.


Άρθρο 319 - Νόμος 4512/2018 - Πειθαρχικά παραπτώματα

1. Ως πειθαρχικό παράπτωμα, το οποίο εκδικάζεται και τιμωρείται από τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου ή το Πειθαρχικό Συμβούλιο αυτού με πειθαρχική ποινή, ανεξαρτήτως ποινικής ευθύνης ή άλλης συνέπειας κατά την κείμενη νομοθεσία, θεωρείται:

α) κάθε παράβαση των καθηκόντων και υποχρεώσεων των ιατρών, όπως ορίζονται στο νόμο καθώς και στις νόμιμες αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου και του Διοικητικού Συμβουλίου του Π.Ι.Σ.,

β) διαγωγή που δεν συνάδει με την αξιοπρέπεια του ιατρικού επαγγέλματος,

γ) διαγωγή που είναι ασυμβίβαστη προς το λειτούργημα του ιατρού,

δ) συμπεριφορά που δεν συνάδει με την ιατρική ηθική, επιστήμη και δεοντολογία ή που μπορεί να κλονίσει την πίστη της κοινωνίας προς το ιατρικό λειτούργημα.

2. Ιατροί διευθύνοντες σύμβουλοι ή νόμιμοι εκπρόσωποι ιατρικών ανωνύμων εταιρειών, διαχειριστές εταιρειών περιορισμένης ευθύνης, διαχειριστές και εταίροι ιδιωτικών κεφαλαιουχικών εταιρειών, ομόρρυθμοι εταίροι ή εν γένει ιδιοκτήτες προσωπικών εταιρειών καθώς και ιδιοκτήτες μονοπρόσωπων εταιρειών περιορισμένης ευθύνης ευθύνονται ως φυσικά πρόσωπα για κάθε παράπτωμα της ιατρικής νομοθεσίας και δεοντολογίας που διαπράττεται από τις εταιρείες που είναι ιδιοκτήτες ή διευθύνουν, κατά τα ανωτέρω.

3. Ο επιστημονικά υπεύθυνος ιατρός, εταιρείας παροχής ιατρικών υπηρεσιών, οφείλει να τηρεί τους κανόνες ιατρικής δεοντολογίας και είναι πειθαρχικά υπόλογος με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, εξ ονόματος και για λογαριασμό της εταιρείας.

4. Ο Υπουργός Υγείας έχει δικαίωμα να ασκήσει πειθαρχική δίωξη στα μέλη Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου και του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.


Άρθρο 338 - Νόμος 4512/2018 - Κώδικας Ιατρικής Δεοντολογίας

Οποιαδήποτε απόφαση αντίθετη με τις διατάξεις του ν. 3418/2005 (Α΄287) είναι άκυρη. Αν στη λήψη των αποφάσεων αυτών έχουν συμμετάσχει ιατροί, υπέχουν πειθαρχικές ευθύνες.


ΚΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ν. 3418/2005 (Α΄287) ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 338.



ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΟ ΝΑ ΥΠΕΡΒΑΙΝΕΙ Η ΠΛΕΟΝΕΞΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΤΡΟ ΗΘΙΚΗΣ. ΑΙΤΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΕΞΑΔΑΚΤΥΛΟΥ, ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΑΣΥΛΙΑ. ΖΗΤΑΕΙ ΑΣΥΛΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ. ΕΦΟΣΟΝ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ  ΔΙΑΠΛΑΤΑ ΜΟΙΡΑΣΜΕΝΕΣ ΟΙ ΑΣΥΛΙΕΣ, ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥ; 
ΚΑΜΙΑ ΑΣΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΟ ΑΔΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΘΑ ΠΡΟΒΛΕΦΘΕΙ ΠΟΤΕ;




ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΕΣ, ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΕΡΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΦΟΣΟΝ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΑΣΥΛΙΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ. ΚΑΚΩΣ ΘΑ ΠΟΥΜΕ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΕΧΟΥΜΕ. ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΑ ΘΕΣΠΙΖΟΥΝ ΑΣΥΛΙΕΣ ΟΜΟΙΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ. (ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΗ ΑΣΥΛΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΥΤΕ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΑΡΠΙΖΟΝΤΑΙ. ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΝΩΤΕΡΗ ΑΣΥΛΙΑ.

ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ. ΕΧΟΥΜΕ ΑΣΥΛΙΕΣ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ, ΣΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΡΧΕΣ, ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΓΙΑΤΡΟΥΣ. ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ, ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΜΕΣΩ ΕΝΟΣ ΣΑΠΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΑΔΙΚΟ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΥΤΕΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΚΑΤΑΔΙΩΚΤΟ.

ΔΗΛΑΔΗ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΔΙΟΙΚΕΙ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΑ ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΑΥΤΕΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ.

ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΖΗΤΑ ΑΣΥΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΕΧΕΙ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΑΔΙΚΟ. ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΕΧΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ ΑΔΙΚΟ. ΚΑΙ ΑΔΙΚΟ ΠΡΑΤΤΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΔΗΘΕΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΟΥ ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΙΣΧΡΟΤΗΤΕΣ. ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΣΥΝΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ.
 

ΑΡΑ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΜΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΞΙΑ. ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΖΗΤΑΝΕ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΡΟΣΩΠΑ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΤΕΡΑΤΑ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ, ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΥΝΑΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΤΟΥΣ.

Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΟΣΟ ΑΡΓΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΕΝΩΘΕΙ ΣΤΗΝ ΝΟΜΙΚΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ, ΘΑ ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΔΗΘΕΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ.

Η ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ. ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ. ΕΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΣΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ, ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΣΒΕΥΕΙ Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΩΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΜΑΣ.




ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΕΛΛΑΝΙΟ ΑΞΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.

ΟΙ ΕΛΛΑΝΙΕΣ ΑΞΙΕΣ, ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΠΟΥ ΔΙΕΠΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΚΑΙ ΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΤΥΧΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΤΗΣ ΜΕΣΟΤΗΤΑΣ.


ΜΕΛΕΤΗΣΤΕ ΤΟ ΕΛΛΑΝΙΟ ΑΞΙΑΚΟ
 

 ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΜΑΣ
 
 
ΟΙ 12 ΑΞΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΑΝΙΟΥ ΑΞΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ 
 



ΟΙ 18 ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΑΝΙΟΥ ΑΞΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
 

 
 ΟΙ 3 ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΑΝΙΟΥ ΑΞΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
 

 
ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΟΤΕΡΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΑΝΙΟΥ ΑΞΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ 33 ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΩΝ ΣΥΝ 2 ΝΟΜΩΝ 
 

 
 
Η ΓΝΩΣΗ ΔΙΔΕΤΑΙ ΑΠΛΟΧΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
 

 
 


ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ 
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΡΗΤΗΣ
Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ







   

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΕΡΙΦΥΛΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Η ΔΙΚΑΙΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

https://erifylh.blogspot.com 

E-MAIL: erifylh.blog@gmail.com 

  

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΜΑΣ:

FACEBOOK: https://www.facebook.com/erifylh.blogspot/

TWITTER: https://twitter.com/ErifylhBlogspot

INSTAGRAM: https://www.instagram.com/erifylh_blog/

 

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚΣ:

https://e-sykissamou.blogspot.com

https://toploiotonfaiakon.blogspot.com