Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ΜΕΤΟΧΗ ΜΑΜΟΥΘ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΑΞΙΑΣ 680 ΔΙΣ ΕΥΡΩ


Η ΜΕΤΟΧΗ ΜΑΜΟΥΘ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΑΞΙΑΣ 680 ΔΙΣ ΕΥΡΩ Όλοι έχουμε ακούσει την ιστορία που ανα- δείχθηκε μέσα από εκπομπή το 2011με την «Τράπεζα της Ανατολής» ή αλλιώς «Banque D’ Orient», ένα σκάνδαλο τρισθεόρατων δι- αστάσεων που αναδείχθηκε από τον Αρτέμη Σώρρα που είναι κάτοχος μετοχών της τραπέζης. Λίγα λόγια για το Ιστορικό χρονικό και τη Συγχώνευση με την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.
 Η τράπεζα είχε ιδρυθεί το 1904 από την Εθνική Τράπεζα Ελλάδος (50 %) και την Εθνική Τρ. Γερμανίας (50 %) και απορροφήθηκε το 1932 από την Εθ. Ελλάδος. Το κεφάλαιο ήταν σε Χρυσά Γαλλικά Φράγκα. Κατά τα χρόνια λειτουργίας της είχε καταστεί σε μια υπερδύναμη, με καταστήματα σε τρεις ηπείρους, Ευρώπη, Ασία και Αφρική. Ήταν η μόνη τρά- πεζα η οποία συναλλασσόταν κάτω από τον κανόνα του χρυσού. Η Τράπεζα γίγαντας, με τη σκέψη ότι ήταν ελληνική, αιχμαλώτισε τόσο τις καρδιές των Ελλήνων της διασπο- ράς τόσο τον τεράστιο πλούτο που διέθεταν στο εξωτερικό. 

Όμως στην πραγματικότητα και αυτή η τράπεζα όπως όλες οι άλλες δεν είναι Ελληνική, είναι και αυτή ένα ακόμα πα- ρακλάδι της οικογένειας Rothschild και των όμοιών τους, που με πάγια τακτική κερδοσκοπούν εξ’ ονόματος της πτώχευσης των Λαών και των Κρατών τους. Σημειώτεον, ότι κατά τη διάρκεια του 2ου παγκοσμίου πολέμου, τα κεφάλαια της Ανατολής χρηματοδότησαν τον Χίτλερ και τους Γερμανούς που πολέμησαν κατά της Ελλάδος! Τα ακίνητα της δε, ήταν μεγάλης αξίας και πολλά. Ενδεικτικά αναφέρουμε το ακίνητο στην οδό Σοφοκλέους 6 (Αθήνα πρώην Χρη- ματιστήριο Αξιών), ήταν τα κεντρικά γρα- φεία της Τράπεζας Ανατολής (ιδιόκτητο), το ακίνητο στην οδό Πανεπιστημίου που στε- γάζεται η Τράπεζα της Ελλάδος, πολλά ακί- νητα (οικόπεδα και κτήρια) που περιλαμβά- νονται στο τρίγωνο Πανεπιστημίου-ΑιόλουΣοφοκλέους αλλά και αλλού ήταν ιδιοκτησία της Ανατολής!!! Κατά την απορρόφηση, αποφασίστηκε με ΦΕΚ 277 / 12.7.1904 (Τόμος Ι. Φύλλο 2), ότι τα κεφάλαια που ήταν σε χρυσό δεν θα μεταβιβάζοντο στην Εθνική γιατί δεν απο- τελούσαν υποχρέωση τρίτων και μετά την εκκαθάριση, θα αποδιδόταν το αναλογούν ποσό προς τους μετόχους. 

Το κεφάλαιο-χρυσός, μεταφέρθηκε για ασφάλεια στην Εθνική τρ. Γαλλίας σε ένα έντοκο λογαριασμό με 7% επιτόκιο μέχρι την τελική εκκαθάριση. Η εκκαθάριση δεν περατώθηκε ΠΟΤΕ και τα κεφάλαια έκαναν φτερά δια μέσου δαιδαλω- δών πράξεων διοχετεύτηκαν σε όλες τις κύ- ριες τράπεζες του πλανήτη, ενεχυριάστηκαν και δημιούργησαν παρανόμως πλασματικές αξίες υπέρ τρίτων, χρησιμοποιηθήκαν για κατασκευές έργων υπέρ ιδιωτικών εταιρειών- συμφερόντων των ιδίων κτλ. Μέχρι πρότεινος, κάποιες μετοχές ήταν ενεργές ακόμα και στο χρηματιστήριο Αθηνών, αλλά καλύπτοντο από το τραπεζικό απόρρητο!

 Ο Αρτέμης Σώρρας, είναι κάτοχος πακέτου μετοχών. Το 2011, κάλεσε δύο καθηγητές της οικονομίας, τον Δρ Θ. Καρυώτη (University of Maryland) και τον Δρ Ν. Γεωργαντζά (Fordham University NY) να αξιολογήσουν τη σημερινή αξία της μετοχής έναντι του κα- τατεθειμένου κεφαλαίου- χρυσού που είναι δεσμευμένο με τον προθεσμιακό εγγυημένο λογαριασμό και τα πορίσματα έδειξαν αξία: 680 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ + ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ ΥΠΕΡΗΜΕΡΙΑΣ + ΑΞΙΕΣ ΜΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΜΕΝΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΔΙΑΘΕΤΕΙ:

 • αδιαμφισβήτητα στοιχεία που αποδεικνύουν την πραγματική αξία της πραγματικής κινητής και ακίνητης περιουσίας της τράπεζας
 • ατράνταχτα στοιχεία όπου φαίνεται ποιες τράπεζες, δια μέσου δαιδαλωδών τακτικών, στο παγκόσμιο στερέωμα έχουν χρηματοδοτηθεί και συνεχίζουν να χρηματοδοτούνται από τα κεφάλαια και τα πάγια ή και τα κεφάλαια που παράχθηκαν σε παράλληλους λογαριασμούς και εγγυήσεις από τον πλούτο της Τραπέζης της Ανατολής,
 • αδιαφιλονίκητα στοιχεία που αποδεικνύουν την ύπαρξη και αξία των μετοχών όπως επίσης ότι η τράπεζα είναι σε ισχύ και λειτουργεί κρυφά και παράλληλα στο εμφανές τραπεζικό κατεστημένο, κάτω από διαφορετικά ονόματα, αποδεικνύοντας πέραν πάσης αμφιβολίας τη συνεχή προγραμματισμένη κλοπή και προδοσία και το απόλυτο κακό που έχει έλ- θει αντιμέτωπος ο πλανήτης μας από τις τα- κτικές των ιδίων τραπεζών και των τακτικών τους.

 ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΜΕΤΟΧΩΝ ΣΕ ΔΥΟ ΜΚΟ ΓΙΑ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ -ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ. 11.03.2011 Εξώδικο από τον Α. Σώρρα προς την Εθνική για παράδοση στοιχείων εκκαθά- ρισης 21.03.2011 Αίτημα προς την τρ. Ελλάδος όπου ζητήθηκαν στοιχεία για την εκκαθάριση. 07.08.2011 ΔΩΡΕΑ ΜΕΤΟΧΩΝ: Ο Α. Σώρρας προσφέρει δωρεά 8 μετοχών προς 2 ΜΚΟ με τον σκοπό την αναχρηματοδότηση του ελληνικού χρέους και την αναδιάρθρωση της οικονομίας. 25.08.2011 ΔΗΛΩΣΗ ΦΟΡΟΥ ΔΩΡΕΑΣ: Δ.Ο.Υ. αρ. πρωτ. 20459/25-08-2011 13.10.2011 ΔΟΥ Πατρών φορολογεί την δω- ρεά με 0,5 %, 8 τμχ x 680 δις = 27 Δις Ευρώ (Πρωτ. Αρ. 21321) 16.12.2011 ΑΙΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ κατά ΕΘΝΙΚΗΣ: Η αίτηση εκδικάζεται στις 23/03/2012 και στις 04/07/2012 εκδίδε- ται επίσημα η απόφαση (6341/04.07.2012), όπου το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών με την απόφασή του 6341/2012 αναγνωρίζει ότι οι μετοχές της Τράπεζας της Ανατολής (σε χρυσά Γαλλικά Φράγκα) έχουν ακυρωθεί και μετατραπεί σε χρεωστικά ομόλογα και έχουν χαρακτήρα χρεογράφου – αξιόγραφου, υπο- χρεώνει την Εθνική Τράπεζα να παραδώσει στους αιτούντες όλα τα απαραίτητα έγγραφα που σχετίζονται με την εκκαθάριση, που δεν έγινε ποτέ, από το 1932 μέχρι σήμερα (καθώς όλα θα έπρεπε να είναι δημοσιευμένα στον τύπο και σε Φ.Ε.Κ.) και τέλος υποχρεώνει την Εθνική Τράπεζα να παραδόσει στους ενδιαφερόμενους όλα τα οικονομικά στοιχεία από το 1931 έως και το 1938 ανά εξάμηνο (τα οποία επίσης έπρεπε να δημοσιεύονται).

 Σημαντικό σκέλος της απόφασης είναι επίσης το ότι ζητάει να παραδοθούν και όλα τα στοιχεία του αλληλόχρεου λογαριασμού με ετήσιο επιτόκιο 7% που αφορά το παθητικό των μετοχών από την 01/01/1933 έως και σήμερα. 

10.02.2012 ΕΞΩΔΙΚΟ ΣΤΟ ΣΔΟΕ: Αποστολή εξώδικου για την είσπραξη του φόρου των 27 δις ευρώ, καθώς καμία ενέργεια δεν είχε γίνει μέχρι τότε (αλλά ούτε έως και σήμερα) από την πλευρά του κράτους προς είσπραξη της οφειλής. Συζητείται το θέμα στην Ελληνική Βουλή, όπου επικυρώνεται για ακόμα μια φορά η ισχύ και η αξία της μετοχής και το θέμα που αφορά το φόρο των 27 Δις Ευρώ όπως προκύπτει από τη δωρεά που κατατέθηκε από τον ίδιο. 

Μετά το κοινοβουλευτικό έλεγχο, όπου επικυρώθηκε η αδιαμφισβήτητη νομή και κατοχή του αξιογράφου, ότι είναι έγκυρα και σε ισχύ και επιβεβαίωσε την αξία των αποθεμάτων ως 680 ΔΙΣ ευρώ έκαστη μετοχή και παράλληλα επιβεβαίωσε τη συνολική φορολογική αξία ύψους 27 Δις. Ευρώ, ο Υπ. Οικονομικών απήντησε εγγράφως ότι ο δεδηλωμένος φόρος θα πρέπει να καταβληθεί από τον δωρεοδόχο κ. Αρτέμη Σώρρα. 30.03.2012 ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: «Ο φόρος μπορεί να πληρωθεί με ρευστό ή/ και επιταγές». 

04.07.2012 ΔΙΚΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ: Το Δικαστήριο διατάζει την Εθνική να παραδώσει τα αρχεία της εκκαθάρισης. Μέχρι σήμερα, η Εθνική ΔΕΝ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΑΡΧΕΙΟ. 

23.07.2012 1ο ΕΞΩΔΙΚΟ ΠΡΟΣ ΕΘΝΙΚΗ: Ζητείται η συμμόρφωση της Εθνικής Τράπεζας με την απόφαση 6341/2012 του δικαστηρίου. 27.07.2012 2ο ΕΞΩΔΙΚΟ ΠΡΟΣ ΕΘΝΙΚΗ: Όπως πιο πάνω. 

30.07.2012 3ο ΕΞΩΔΙΚΟ ΠΡΟΣ ΕΘΝΙΚΗ: Όπως πιο πάνω. 

13.10.2012 Δεδομένου ότι η κυβέρνηση δεν προχώρησε στη συνέχεια να εισπράξει το φόρο από την αξία του ιδίου χρεογράφου, όπως εξάλλου κάνει με τις περιουσίες όλων των Ελλήνων όταν διεκδικήσει το φόρο, ο Αρτέμης Σώρρας στέλνει εξώδικο και ζητά από το Δημόσιο να εισπράξει το φόρο. Η δικαστική υπόθεση εναντίον της Εθνικής Τράπεζας, παρόλο που πήρε πολλές αναβολές ή/και ακυρώσεις είναι ακόμα σε εξέλιξη. Στην ουσία έχει αποδειχθεί ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΣ ότι ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ και τώρα ο Α. Σώρρας προχωράει σε ασφαλιστικά μέτρα για το να επιβληθεί Δικαστική Εντολή να γίνει ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ από εξωτερικούς εμπειρογνώμονες παρουσία επόπτη του ενάγοντος.