Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΝΟΜΟΘΕΣΙΕΣ ΚΛΟΠΗΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΑΡΚΙΩΝ ΤΟΥΣ

Δωρεά και μεταμόσχευση οργάνων και άλλες διατάξεις

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α'
ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ, ΠΕΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΟΙ

ΝΟΜΟΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 3984/2011

 Άρθρο 9

Αφαίρεση οργάνων από θανόντα δότη
1.Η αφαίρεση ενός ή περισσότερων οργάνων από θανόν πρόσωπο πραγματοποιείται εφόσον είναι ενήλικο και συντρέχουν οι προϋποθέσεις της επόμενης παραγράφου. Η αφαίρεση από ανήλικο επιτρέπεται εάν συναινούν σε αυτό οι γονείς ή ο γονέας, που έχουν την επιμέλεια του τέκνου. Εάν δεν υπάρχουν ή έχουν εκπέσει από τη γονική μέριμνα, η συναίνεση παρέχεται από τον επίτροπο. Η συναίνεση δίνεται: α) με έγγραφο στο οποίο βεβαιώνεται η γνησιότητα της υπογραφής, β) με προφορική δήλωση, που καταχωρίζεται σε ειδικό βιβλίο, το οποίο τηρείται στον Οργανισμό Αφαίρεσης ή στη Μονάδα Μεταμόσχευσης. Κατά τη δήλωση παρίστανται δύο μάρτυρες, οι οποίοι συνυπογράφουν στο ειδικό βιβλίο. Η συναίνεση πρέπει να είναι ρητή και ειδική. Τα έγγραφα υπό α' και β' φυλάσσονται στον ιατρικό φάκελο του δότη.
2.Η αφαίρεση ενός ή περισσότερων οργάνων από ενήλικο, θανόν πρόσωπο πραγματοποιείται εφόσον, όσο ζούσε, δεν είχε εκφράσει την αντίθεσή του σύμφωνα με την παράγραφο 3. Η έναρξη ισχύος της παρούσας παραγράφου αρχίζει από 1.6.2013 προκειμένου στο διάστημα αυτό να υπάρξει πλήρης ενημέρωση των πολιτών μέσω εφαρμογής συγκεκριμένης ενημερωτικής εκστρατείας. Με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης καθορίζεται ο τρόπος και κάθε τεχνική λεπτομέρεια σχετικά με την εκδήλωση θετικής ή αρνητικής δήλωσης του κάθε ατόμου και ο τρόπος συγκέντρωσης αυτών από τον ΕΟΜ.
3.Στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων τηρείται αρχείο όπου καταχωρίζονται οι δηλώσεις των πολιτών περί αντίθεσής τους στην αφαίρεση οργάνων τους μετά θάνατον. Κάθε ενήλικος πολίτης μπορεί να αποστέλλει στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων σχετική δήλωσή του, με βεβαιωμένο το γνήσιο της υπογραφής. Για τη δήλωση δεν απαιτείται συγκεκριμένος τύπος, αρκεί να συνάγεται ρητά και αβίαστα η ακριβής βούληση του προσώπου. Η δήλωση αυτή είναι ελεύθερα ανακλητή. Η ανάκληση γίνεται με νεότερη δήλωση ανάκλησης, η οποία αποστέλλεται ομοίως στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων. Η αρχική δήλωση διαγράφεται από το αρχείο και θεωρείται ως μη γενόμενη.
4.Η συλλογή και επεξεργασία των δεδομένων που εμπεριέχονται στο αρχείο της παραγράφου 3 υπάγεται στις διατάξεις του ν. 2472/1997. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη διαφύλαξη του απορρήτου των πληροφοριών αυτών. Η πρόσβαση στο αρχείο αυτό επιτρέπεται μόνο στους αρμόδιους υπαλλήλους του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων και τους Συντονιστές Μεταμοσχεύσεων.
5.Η αφαίρεση οργάνων από θανόντα δότη διενεργείται μετά την επέλευση του θανάτου, κριτήριο για την οποία είναι η νέκρωση του εγκεφαλικού στελέχους, σύμφωνα με τα ευρέως αποδεκτά και σύγχρονα δεδομένα της επιστήμης, όπως ορίζεται στην απόφαση του ΚΕ.Σ.Υ. περί διάγνωσης του εγκεφαλικού θανάτου (απόφαση 9 της 21/20.3.1985). Με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης καθορίζεται επακριβώς το κριτήριο επέλευσης του θανάτου, κατόπιν γνώμης του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕ.Σ.Υ.). Με όμοιο τρόπο θεσπίζεται «Κώδικας Πρακτικής», σχετικά με τη διαδικασία διάγνωσης και επιβεβαίωσης του εγκεφαλικού θανάτου.
6.Όταν ο θεράπων ιατρός διαγνώσει νέκρωση του εγκεφαλικού στελέχους και εφόσον η λειτουργία ορισμένων οργάνων διατηρείται με τεχνητά μέσα, υποχρεούται να προβεί από κοινού με έναν αναισθησιολόγο και έναν νευρολόγο ή νευροχειρουργό στη σύνταξη πιστοποιητικού θανάτου. Στην πιστοποίηση του θανάτου δεν συμμετέχει ιατρός που ανήκει στη μεταμοσχευτική ομάδα. Στη συνέχεια, ο θεράπων ιατρός υποχρεούται να ενημερώσει σχετικά, χωρίς καθυστέρηση, τον Συντονιστή Μεταμοσχεύσεων, εφόσον υφίσταται στο νοσοκομείο και τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, προκειμένου να ενημερωθεί εάν το ενήλικο, θανόν πρόσωπο έχει δηλώσει την άρνησή του να γίνει δωρητής οργάνων μετά θάνατον. Εάν ο θανών είναι ανήλικος, ο θεράπων ιατρός από κοινού με τον Συντονιστή Μεταμοσχεύσεων, εφόσον υφίσταται στο νοσοκομείο, υποχρεούται να μεριμνήσει για την ανεύρεση των προσώπων που είναι αρμόδια να συναινέσουν στην αφαίρεση των οργάνων, για την ενημέρωσή τους και τη λήψη της συναίνεσής τους. Εφόσον λάβει τη συναίνεση, ενημερώνει σχετικά, χωρίς καθυστέρηση, τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων. Εάν πρόκειται να πραγματοποιηθεί η μεταμόσχευση, συνεχίζεται η τεχνητή υποστήριξη του θανόντος προσώπου.
7.Η αφαίρεση οργάνων από θανόντα δότη γίνεται με τον προσήκοντα σεβασμό στο σώμα του νεκρού. Ειδική μέριμνα λαμβάνεται για την αποκατάσταση της εικόνας του.

 

Μεταμόσχευση Νεφρού

 
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΕΝΟΣ ΝΟΜΟΥ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ, ΟΦΕΙΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΧΡΙΖΟΥΝ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΩΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΘΕΩΡΗΘΗΚΑΜΕ ΔΟΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΧΩΡΙΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΩΣ ΔΟΤΕΣ.

ΣΕ ΕΝΑ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ ΚΑΠΟΙΟΣ, ΔΕΝ ΤΟΥ ΖΗΤΑΣ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙ ΟΤΙ ΕΞΑΙΡΕΙΤΑΙ ΑΛΛΑ ΖΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΩΣ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙ ΟΤΙ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΙΟΤΙ ΣΕ ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΛΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΟΠΟΥ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΣΕΙ ΚΑΘΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ, ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΣΥΝΘΕΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΤΟΥΣ, (ΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΕΤΗΡΟΙ Ή ΕΧΟΥΝ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ) ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ, ΕΧΕΙ ΧΑΘΕΙ Η ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΤΗΡΗΣΗ Ή ΜΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ.

ΑΡΑ ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΛΑΘΟΣ ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ ΝΟΜΟΥ, ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΚΟΚΟΡΟΜΑΧΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΓΙΑΤΡΩΝ ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΡΟΒΛΕΠΩ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΧΑΝΕΤΑΙ Η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ. ΚΑΙ ΕΔΩ ΝΑ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΤΟ ΕΞΗΣ: ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΔΙΑΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΠΙΣΤΗ. ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΤΟ ΕΨΙΛΛΟΝ ΜΑΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΩΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ. ΑΡΑ ΑΦΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΕΝΤΑΞΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ. ΑΛΛΑ ΑΣ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ. ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΩΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑ, ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΛΗΘΗ ΔΙΟΤΙ Η ΠΙΣΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ. ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΠΑΝΩ Σ'ΑΥΤΟ; Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΣ, ΑΛΛΑ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΕΛΥΣΑ, ΙΣΧΥΕΙ. ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΛΥΩ ΑΛΛΟ. 

ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΑΝ ΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ Ή ΑΝ ΠΕΘΑΝΕ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ. ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΝΕΚΡΟΣ ΕΝΩ ΑΝΑΠΝΕΕΙ ΑΚΟΜΑ; ΕΝΩ ΕΧΕΙ ΨΥΧΗ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΣΑΡΚΙΟΥ ΤΟΥ; ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ. ΕΝΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ. ΑΣ ΤΟΥΣ ΘΕΟΠΟΙΕΙΤΕ ΟΛΟΙ. Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΩΣ ΤΕΤΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ. ΑΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΝΑΣΑ ΤΟΥ ΑΣΘΕΝΗ ΝΑ ΤΟΝ ΣΩΣΕΙ. ΑΣ ΠΑΜΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΣΘΕΝΗ ΠΟΥ ΧΡΙΖΕΙ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΩΣ, ΕΧΟΥΝ ΡΩΤΗΣΕΙ ΠΟΤΕ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ; ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΩΣ ΕΙΔΙΚΟΙ, ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΥΣΙΚΕΣ ΤΡΟΦΕΣ; ΓΙΑ ΤΟ ΦΘΟΡΙΟ ΣΤΟ ΝΕΡΟ; ΣΦΥΡΙΖΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΑ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΕΙ ΚΟΤΣΙΑ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΣΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ  ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΑΣΚΟΥΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΝΟΜΑΝΕ.

ΑΡΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΣΦΑΓΕΙΟ. ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ, ΤΩΝ ΛΟΜΠΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΤΟΩΝ, ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΧΡΟΝΟ ΣΤΟ ΨΟΦΙΟ ΣΑΡΚΙΟ ΤΟΥ, ΘΑ ΤΟΝ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ ΠΤΥΧΕΙΑ, ΤΙΜΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΠΟΤΕ ΑΝ ΤΙΜΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΟΥΣ.

ΟΦΕΙΛΩ ΟΜΩΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΚΑΙ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ. ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ,ΤΩΝ ΣΤΟΩΝ ΚΑΙ  ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥΣ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΠΙΟ ΣΥΧΝΟΙ ΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΣΑΣ. ΔΙΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΟΡΓΑΝΟ ΒΕΒΑΡΗΜΕΝΟ ΑΛΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΥΓΙΗ. ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΔΩ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΞΑΛΗΦΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ.

ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ ΕΙΤΕ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΙΤΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ. ΕΔΩ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΝΟΜΟ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΤΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΝ ΡΗΤΟΡΙΚΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΩΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΜΑΣ.

ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ Η ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΟΛΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΟΛΗ Η ΝΟΣΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΗ, ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ, ΚΑΙ ΟΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ.

ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΘΑΡΗ ΤΡΟΦΗ, ΚΑΘΑΡΟ ΝΕΡΟ, ΚΑΘΑΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΡΩΜΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΣΤΑΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ. ΜΟΛΙΣ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ, Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΘΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΑΡΡΩΣΤΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΝΟΣΗΣΕΙ.

ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ
Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΕΛΕΦΘΕΡΩΝ 
ΕΝΩΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
 




ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ 
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΡΗΤΗΣ
Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ








 

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΕΡΙΦΥΛΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Η ΔΙΚΑΙΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

https://erifylh.blogspot.com 

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΜΑΣ:

FACEBOOK: https://www.facebook.com/erifylh.blogspot/

TWITTER: https://twitter.com/ErifylhBlogspot

INSTAGRAM: https://www.instagram.com/erifylh_blog/

 

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚΣ:

https://e-sykissamou.blogspot.com

https://toploiotonfaiakon.blogspot.com