Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΔΙΚΑΙΟΥ Ή ΑΔΙΚΟΥ

 

ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ
Δίκαιο ονομάζεται το σύνολο των υποχρεωτικών και εξαναγκαστικών κανόνων οι οποίοι και ρυθμίζουν τις σχέσεις των διαβιούντων προσώπων σε μια κοινωνία. Η έννοια του δικαίου είναι ευρύτερη των γραπτών νόμων οι οποίοι τίθενται σε ισχύ από την Πολιτεία και μπορεί να περιλαμβάνει επίσης άγραφους εθιμοτυπικούς κανόνες, προηγούμενες αποφάσεις δικαστηρίων στα συστήματα κοινού δικαίου, ή και θρησκευτικά κείμενα σε θεοκρατικά καθεστώτα.
Επίσης κατ΄ άλλο ορισμό: Δίκαιο είναι η ανθρώπινη θέληση η οποία ρυθμίζει την κοινωνική ζωή κατά τρόπο «ετερόνομο», «επιτακτικό» και «εξαναγκαστικό». Συνεπώς το δίκαιο δεν προέρχεται από την ατομική θέληση των επιμέρους ατόμων αλλά επιβάλλεται εξωτερικά (ετερόνομος ρύθμιση), επιτάσσοντας και καθορίζοντας τι δύναται και τι πρέπει ή τι δεν δύναται και τι δεν πρέπει να πράττουν χωρίς ωστόσο να ζητεί τη συγκατάθεσή τους (επιτακτική ρύθμιση), επιβάλλοντας όμως στους μη συμμορφούμενους προς τους κανόνες του κυρώσεις (εξαναγκασμός).


ΠΟΣΟΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΟΣ; Η ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ ΚΛΕΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ. ΤΙ ΔΙΚΑΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΘΕΣΤΩΣ; ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΟΥ ΒΟΥΡΔΟΥΛΑ! ΜΙΛΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΠΙΒΟΛΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΟ.
 ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΣΑΝ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ. ΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΑΡΕΤΗ ΕΛΕΓΕ Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ. ΟΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΥΝΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΟΛΟΤΗΤΑ. ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΤΑΝ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΟΛΟΤΗΤΑΣ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΕΝΑ ΑΛΛΟ; ΑΔΙΚΟ!
ΤΟ ΑΔΙΚΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ.




ΑΡΑ Ή ΤΟ ΕΝΑ ΕΧΕΙΣ Η ΤΟ ΑΛΛΟ. ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΟΛΟΤΗΤΑΣ, ΜΠΟΡΕΙΣ ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ, ΑΛΛΙΩΣ ΣΠΑΕΙ Η ΟΛΟΤΗΤΑ. ΑΡΑ ΣΕ ΠΙΑ ΠΟΛΗ, ΣΕ ΠΙΑ ΧΩΡΑ, ΣΕ ΠΙΑ ΗΠΕΙΡΟ, ΣΕ ΠΙΑ ΓΗ, ΣΕ ΠΙΟ ΣΥΜΠΑΝ ΣΕ ΠΙΟ ΚΟΣΜΟ ΥΛΙΚΟ ΚΑΙ ΑΥΛΟ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙΣ ΟΤΑΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ ΕΚΤΕΛΕΙ ΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ ΕΝΩ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ; ΣΚΕΨΟΥ!

ΑΣ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΚΤΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ. ΟΛΟΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ, ΟΛΟΙ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ. ΑΠΛΑ ΤΩΡΑ ΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΘΑ ΣΠΑΣΕΙ Η ΟΛΟΤΗΤΑ. ΑΝ ΣΠΑΣΕΙ, ΔΕΝ ΘΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙ ΕΝΑΣ ΔΙΚΑΙΟΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΔΕΚΑ ΑΔΙΚΟΥΣ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΑΔΙΚΟΣ ΑΠΟ ΑΓΝΟΙΑ, ΑΦΟΥ ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΤΟ ΑΔΙΚΟ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ.

ΤΟ ΑΔΙΚΟ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟ ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΗΘΗ. ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ. ΑΣ ΕΚΤΕΛΕΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΟΛΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ.







ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ 
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΡΗΤΗΣ
Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ








 

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΕΡΙΦΥΛΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Η ΔΙΚΑΙΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

https://erifylh.blogspot.com 

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΜΑΣ:

FACEBOOK: https://www.facebook.com/erifylh.blogspot/

TWITTER: https://twitter.com/ErifylhBlogspot

INSTAGRAM: https://www.instagram.com/erifylh_blog/

 

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚΣ:

https://e-sykissamou.blogspot.com

https://toploiotonfaiakon.blogspot.com