Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΕΣ ΜΠΙΖΝΕΣ: ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ Μ.Κ.Ο. "ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ" (ΜΕΡΟΣ Β')

 


ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΑΡΘΡΟ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ: ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΕΣ ΜΠΙΖΝΕΣ: ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ Μ.Κ.Ο.  "ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ" (ΜΕΡΟΣ Α')

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΤΗΣ Μ.Κ.Ο. "ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ" ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΤΗΣ. ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΚΡΙΒΕΙΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΜΟΜΦΗΣ ΣΕ ΣΕΒΑΣΤΑ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ. ΑΚΟΜΑ ΚΙ' ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ, ΟΠΟΙΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΕΝΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΑΣ ΕΡΕΥΝΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΤΟΥΣ, ΟΠΩΣ ΒΡΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ.


Άρθρο 3 ΜΕΣΑ ΕΠΙΤΕΥΞΗΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΩΝ

Για την επίτευξη των σκοπών της η Εταιρεία μπορεί ειδικότερα:

Α) Να υποβάλει προτάσεις χρηματοδότησης σε εθνικούς φορείς χρηματοδότησης. 

(ΕΔΩ ΔΗΛΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΨΑΧΝΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΜΕΣΩ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΜΕΙΣ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΑΛΛΑ ΤΕΛΙΚΑ ΑΛΛΟΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΡΠΙΣΤΟΥΝ. ΣΕ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΟΠΩΣ ΕΙΔΑΜΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ. ΧΩΡΙΣ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΦΕΡΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ.) 

Σε ό,τι αφορά τους ευρωπαϊκούς και διεθνείς φορείς χρηματοδότησης η Εταιρεία, σε σύμπραξη (ΔΕΝ ΤΟ ΤΡΕΧΕΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ) με το Ίδρυμα Υποστηρίξεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου, μπορεί να υποβάλει προτάσεις υπό την ιδιότητα του εταίρου του Ιδρύματος Υποστήριξης του Οικουμενικού Πατριαρχείου στα πλαίσια του ομίλου που τελεί υπό την αιγίδα και ευθύνη του Ιδρύματος τούτου.

(ΕΔΩ ΔΗΛΩΝΕΙ ΣΑΦΩΣ ΤΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ κ.α. ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΑΥΤΑ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ.)

Β) Να συλλέγει ποσά, λαμβάνει εισφορές, αποδέχεται δωρεές και κληρονομιές από τους υποστηρικτές της καθώς και από τρίτα φυσικά ή νομικά πρόσωπα.

Γ) Να αγοράζει, μισθώνει ή/και να εκμισθώνει κινητά ή και ακίνητα, εφόσον αυτά θα είναι απαραίτητα για την πραγμάτωση του σκοπού της.

(ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΛΥΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ. ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΕΝ ΣΥΝΤΟΜΙΑ ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΣΚΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΩΝ ΕΠΗΛΥΔΩΝ ΠΟΥ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ  ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΕΝΟΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΔΙΩΓΜΟΝ, ΟΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΝΤΑΣ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ Ο ΕΛΛΗΝ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΧΕ. ΓΙΝΕΤΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΟΤΙ ΥΠΟ ΔΙΩΓΜΟ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ-ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑΓΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΑΙ GREECE. ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΡΑΦΙ.)

Δ) Να αξιοποιεί το στελεχιακό, επιστημονικό προσωπικό και συνεργάτες του Ιδρύματος Υποστήριξης του Οικουμενικού Πατριαρχείου στα πλαίσια της συμμετοχής της στον όμιλο που τελεί υπό την αιγίδα του Ιδρύματος ή/και να προσλαμβάνει το κατάλληλο προσωπικό και εξωτερικούς εμπειρογνώμονες ( με τις ανάλογες συμβάσεις έργου, εργασίας ή υπηρεσιών) για την προώθηση των σκοπών της και τη διεξαγωγή των εργασιών της.

Ε) Ως μέσο για την πραγματοποίηση των ως άνω σκοπών η Eταιρεία μπορεί να εκπονεί τις σχετικές έρευνες και μελέτες, να διοργανώνει Συνέδρια, να διεξάγει εκστρατείες ενημερώσεως του κοινού καθώς και να εκδίδει περιοδικά ή άλλα συγγράμματα και ενημερωτικά φυλλάδια που καταγράφουν μέσα από τη διεξαγωγή των ανάλογων ερευνών την οικονομική, εκπαιδευτική, κοινωνική και πολιτιστική κατάσταση της νήσου.

Άρθρο 5 ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ -ΠΟΡΟΙ – ΕΤΑΙΡΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ

A) H περιουσία της Eταιρείας είναι το χρηματικόν ποσόν το οποίον αναλαμβάνουν οι εταίροι να συνεισφέρουν εξίσου δια την καλυψιν των δαπανών ενάρξεως λειτουργίας της Εταιρείας και των εν γενει λειτουργικών αναγκών αυτής και τα χρηματικά ποσά, ακίνητα και πάσης άλλης φύσεως περιουσιακά στοιχεία και πρόσοδοι που θα δωρηθούν ή άλλως πως θα μεταβιβασθούν σ΄ αυτή.

Β) Oι πόροι της Eταιρείας είναι: i) Oι εισφορές, επιχορηγήσεις και δωρεές οποιουδήποτε φυσικού ή νομικού προσώπου δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου ημεδαπού ή αλλοδαπού ή Κράτους ή κρατικού ή διεθνούς οργανισμού ή υπηρεσίας ή ιδιωτικής ή δημόσιας επιχείρησης ή Οργανισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή των Ηνωμένων Εθνών, καθώς και οι κληρονομίες και οι κληροδοσίες καταλειπόμενες σ’ αυτήν, αλλά και κάθε άλλο εισόδημα του οποίου η αποδοχή δεν αντίκειται στους σκοπούς της Εταιρείας και τις ισχύουσες νομικές διατάξεις.

(ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΟΛΑ. ΕΜΕΙΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΥΤΗ Η ΕΤΑΙΡΙΑ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΓΑΠΗ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΤΡΙΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΕΙ Η Μ.Κ.Ο. ΑΥΤΗ, Ή ΓΙΑ ΚΑΜΙΑ ΜΕΤΑΓΕΝΕΣΤΕΡΗ ΜΠΙΖΝΑ ΜΕ ΕΓΧΩΡΙΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ. )

ii) Τυχόν έσοδα από τη μίσθωση ή άλλου είδους εκμετάλλευση των περιουσιακών στοιχείων της Εταιρείας, τη διάθεση των περιοδικών ή άλλων εκδόσεών της και γενικά τα έσοδα από την εκμετάλλευση της περιουσίας της.

Γ) Το σύνολο των πόρων της Εταιρείας από οποιαδήποτε πηγή θα διατίθεται αποκλειστικά και μόνο για την εξυπηρέτηση των μη κερδοσκοπικών σκοπών της και δε θα διατίθεται επ’ ουδενί στους εταίρους λόγω του μη κερδοσκοπικού της χαρακτήρα.

Δ) Ο οικονομικός ( αλλά όχι κερδοσκοπικός) σκοπός της εταιρείας συνίσταται στην εξασφάλιση των αναγκαίων πόρων για την εκπλήρωση των σκοπών της Εταιρείας. Προς τούτο η Εταιρεία δύναται να προβαίνει σε κάθε νόμιμη ενέργεια, όπως πώληση βιβλίων και άλλων εντύπων -ηλεκτρονικών και εγγράφων- οργάνωση εκδηλώσεων με δικαίωμα εισόδου, οργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων ή σεμιναρίων κλπ.


ΠΙΑΣΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΟΠΤΙΚΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΑΝΗ ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ. ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΚΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ. ΠΟΤΕ ΝΟΙΑΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ; ΠΟΤΕ! ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΤΑ ΥΠΟΖΥΓΙΑ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΑΜΕ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΕΜΙΖΕΙ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΩΝ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΥΝΑΣΤΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΠΛΕΟΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΟΤΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΜΑΣ. 

ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΣΑΦΗΡΙΔΕΣ, ΟΥΤΕ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΩΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΘΑΡΑ ΩΣ ΕΠΟΙΚΟΙ.


ΣΤΙΣ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1948 ΥΙΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ Ο.Η.Ε. Η 

<<Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου>>


(ΘΑ ΠΑΡΑΘΕΣΟΥΜΕ ΜΕΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΟΝΤΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΜΠΟΤΕΣ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΩΝ, ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΠΟΥ ΚΑΠΗΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.)


Άρθρο 1

Όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται ελεύθεροι και ίσοι στην αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα. Είναι προικισμένοι με λογική και συνείδηση και οφείλουν να συμπεριφέρονται μεταξύ τους με πνεύμα αδελφοσύνης.

(ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΑΙ ΜΕ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ. ΔΗΛΑΔΗ ΨΥΧΗ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ)

Άρθρο 2

Κάθε άνθρωπος είναι υποκείμενο όλων των δικαιωμάτων και ελευθεριών  (ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΗΓΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ. ΑΡΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΠΗΛΕΥΤΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.) που αναφέρονται στην παρούσα Διακήρυξη, χωρίς καμιά απολύτως διάκριση, όπως το φύλο, η γλώσσα, η θρησκεία, οι πολιτικές ή άλλες πεποιθήσεις, η εθνική ή κοινωνική καταγωγή, η περιουσία, η γέννηση ή οποιαδήποτε άλλη κατάσταση. Επίσης δεν είναι επιτρεπτό να γίνεται καμία διάκριση λόγω του πολιτικού, νομικού ή διεθνούς καθεστώτος (ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ. ΕΚΕΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΥ ΓΕΝΝΙΟΥΝΤΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΟΠΩΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 1.) της χώρας από την οποία προέρχεται κανείς, είτε πρόκειται για χώρα ή εδαφική περιοχή ανεξάρτητη, είτε για χώρα μη ανεξάρτητη, υπό εποπτεία ή υπό οποιονδήποτε άλλο περιορισμό κυριαρχίας.

(ΑΦΑΙΡΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΧΩΡΕΣ Η ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ. ΚΑΤΙ ΠΟΥ Ο Ο.Η.Ε. ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΑΣΠΙΖΕΙ, ΟΧΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ. ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΟΧΙ ΚΑΤΑΔΙΚΟΥΣ.)

Άρθρο 3 

Κάθε άτομο έχει δικαίωμα στη ζωή, την ελευθερία και την προσωπική του ασφάλεια.

Άρθρο 4 

Κανείς δεν επιτρέπεται να ζει υπό καθεστώς δουλείας ή καταναγκαστικής εργασίας. Η δουλεία και το δουλεμπόριο υπό οποιαδήποτε μορφή απαγορεύονται.

(ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ Μ.Κ.Ο. ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ; ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΟ; ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΖΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΔΕΝ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ΔΟΥΛΟΣ, ΠΡΑΓΜΑ, ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΣ;)

Άρθρο 13 

1. Κάθε άτομο έχει το δικαίωμα να κυκλοφορεί ελεύθερα και να εκλέγει τον τόπο διαμονής του στο εσωτερικό ενός κράτους. 
2. Κάθε άτομο έχει το δικαίωμα να εγκαταλείπει οποιαδήποτε χώρα, ακόμη και τη δική του, και να επιστρέφει στη χώρα του.

(ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΟΤΙ Η ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΕΧΕΙ ΩΣ ΠΟΛΙΤΗΣ.

Άρθρο 14

1. Κάθε άτομο έχει το δικαίωμα λόγω διωγμών να ζητά άσυλο και να του παρέχεται άσυλο σε άλλες χώρες

(ΕΔΩ ΑΝΑΙΡΕΙΤΑΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 13.2.,  ΔΗΛΑΔΗ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΑΣΥΛΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΠΑΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΩΓΜΩΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΠΡΑΤΤΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΓΕΛΟΙΟ!)

2. Κανείς δεν μπορεί να επικαλεστεί αυτό το δικαίωμα σε περίπτωση δίωξης που δεν εδράζεται σε πολιτικούς λόγους ή για ενέργειες αντίθετες προς τους σκοπούς και τις αρχές των Ηνωμένων Εθνών.


ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ. ΟΛΑ ΕΝΑ ΧΑΟΣ. ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΚΕΥΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΛΟΓΟ ΥΠΑΡΞΗΣ ΟΙ ΕΤΑΙΡΙΕΣ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΟΜΩΣ ΟΤΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΙΣ ΔΟΜΗΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ. ΑΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ. ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΜΕ ΜΙΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΣΗ ΝΑ ΤΙΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ ΠΡΩΤΟΣ ΑΥΤΟΣ. 

ΜΕ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΙΘΕΤΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΣΧΗΜΑ ΦΑΝΤΑΣΙΟΥΡΓΗΜΑΤΩΝ. ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ. Η 5Η ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

ΑΡΑ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ. ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΕΨΕ ΟΥΤΕ Ο ΑΪΝΣΤΑΙΝ. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ. ΚΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ.




ΜΕΛΕΤΗΣΤΕ ΤΟ ΕΛΛΑΝΙΟ ΑΞΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΕΙΣ ΣΑΣ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ. ΘΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΠΟΥ ΚΟΒΕΙ ΤΟ ΑΔΙΚΟ ΕΝ ΤΗ ΓΕΝΕΣΕΙ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΡΟΠΟ. ΤΟ ΕΛΛΑΝΙΟ ΑΞΙΑΚΟ ΤΗΣ ΕΝ-ΝΕΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ.

ΕΜΕΙΣ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΗΣ ΦΥΛΑΚΗΣ ΜΑΣ!






ΕΛΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΟΥΜΕ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΙΔΕΑ. 

ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΗΡΘΕ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΟΥ

ΗΡΘΕ ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ


 

ΜΕΛΕΤΗΣΤΕ ΤΟ ΕΛΛΑΝΙΟ ΑΞΙΑΚΟ

ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΜΑΣ

https://www.aitherikigrafi.gr/ellanio-axiako


ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΟΤΕΡΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΑΝΙΟΥ ΑΞΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ 33 ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΩΝ ΣΥΝ 2 ΝΟΜΩΝ  


ΙΕΡΗ ΕΛΛΑΝΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

ΤΗΛ.: 2168009810

ΚΙΝ.: 6909969698

https://kosmotheasi.com/

 


Η ΓΝΩΣΗ ΔΙΔΕΤΑΙ ΑΠΛΟΧΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

https://www.aitherikigrafi.gr

 


ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ 

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΡΗΤΗΣ

Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ


ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ



    

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΕΡΙΦΥΛΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Η ΔΙΚΑΙΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

https://erifylh.blogspot.com 

E-MAIL: erifylh.blog@gmail.com 

  

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΜΑΣ:

FACEBOOK: https://www.facebook.com/erifylh.blogspot/

TWITTER: https://twitter.com/ErifylhBlogspot

INSTAGRAM: https://www.instagram.com/erifylh_blog/

 

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚΣ:

https://e-sykissamou.blogspot.com

https://toploiotonfaiakon.blogspot.com