Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΕΣ ΜΠΙΖΝΕΣ: ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ Μ.Κ.Ο. "ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ" (ΜΕΡΟΣ Α')



ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΔΥΟ ΑΡΘΡΩΝ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΚΑΤΑΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΡΑ ΚΑΙ ΥΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΜΙΑΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ, ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΠΟΝΑΕΙ ΑΥΤΟ. Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΛΕΓΕΤΑΙ GREECE (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ) ΚΑΙ ΤΕΛΕΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΝΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ - ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ Ή ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΔΕΝ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΝΟΜΙΜΗ ΕΠΙΡΡΟΗ ΣΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΠΟΛΙΤΕΣ. ΟΛΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ  ΜΕ ΤΗΝ ΣΙΩΠΗΡΗ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΩΝ ΑΥΤΟΧΘΟΝΩΝ ΙΘΑΓΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ.

ΩΣ ΑΡΧΗ ΘΑ ΘΕΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΠΟΥ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΛΛΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ ΩΣ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΘΥΓΑΤΡΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΜΥΖΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΥΤΟΧΘΟΝΩΝ ΠΡΟΩΘΩΝΤΑΣ ΑΛΛΟΤΡΙΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΝΟΘΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗΣ ΤΟΥΣ, ΕΝ ΥΠΝΩΣΕΙ ΑΥΤΩΝ.

ΑΡΧΙΖΟΝΤΑΣ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ - Μ.Κ.Ο. ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΗΣΕΙ Η ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΚΡΗΤΗΣ. ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΗΣ <<ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ>>.  ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΘΕΜΑ, ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ ΟΠΟΥ ΘΑ ΤΙΘΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΩΣ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ.

ΠΟΙΟΙ ΣΥΣΤΗΝΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ Μ.Κ.Ο. ΠΟΥ ΘΑ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΟΠΩΣ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΚΑΙ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ; ΟΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ. ( ΤΙ ΕΙΡΩΝΙΑ! ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΔΗΛΑΔΗ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΤΙΤΛΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟΧΡΙΣΤΕΙ, ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΗΤΡΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ ΜΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ;)

ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΟΛΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΒΡΕΙ ΕΔΩ: http://mkofiloxenia.iak.gr/katastatiko.htm




ΕΙΝΑΙ ΙΔΡΥΤΕΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΜΗΤΡΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΜΑΣ. ΔΗΛΑΔΗ ΕΜΕΙΣ ΩΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΡΟΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΗΤΡΕΣ. ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΝΑ ΜΑΣ, ΑΥΤΟ ΕΝΝΟΟΥΝ. ΕΡΩΤΗΜΑ ΚΑΙΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΜΑΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΝ ΝΟΙΩΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΩΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ Ή ΩΣ ΔΟΥΛΟΣ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ, ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ. ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ. 

ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΡΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙ ΠΡΑΤΤΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥ. Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΕΧΕΙ ΣΚΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ : 

(ΘΑ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΕΠΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ)


Άρθρο 2 ΣΚΟΠΟΣ

Η «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ.» ιδρύεται με σκοπούς:

Α.

• Την οργάνωση των δραστηριοτήτων των υπηρεσιών της Ιεράς Συνόδου, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και των Ιερών Μητροπόλεων, των Ι. Ναών και προσκυνημάτων, των Ιερών Μονών και των λοιπών ευαγών Ιδρυμάτων της Ορθοδόξου Εκκλησίας Κρήτης, της υπό το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, ως και την ανάπτυξη, προβολή και διάδοση παντός εν γένει πνευματικού, κοινωνικού, φιλανθρωπικού, πολιτιστικού, εκπαιδευτικού, ιεραποστολικού, καλλιτεχνικού κ.λπ. έργου της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Κρήτης.

• Την οργάνωση και ανάπτυξη των εκκλησιαστικων μέσων γενικής ενημέρωσης με τη δημιουργία τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών, αναλόγων εκπομπών, την έκδοση εφημερίδων, περιοδικών κ.λπ., τη δραστηριοποίηση σε τομείς ενημέρωσης, εκπαίδευσης, κατάρτισης, διεξαγωγής συνεδρίων και ημερίδων, ομιλιών, διαλέξεων κλπ., την κυκλοφορία εντύπων, την χρήση κάθε ηλεκτρονικού μέσου και την έκδοση βιβλίων κλπ..

(ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΜΙΛΗΣΕΙ ΕΝΑ ΔΟΓΜΑ ΠΙΣΤΗΣ ΟΤΑΝ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΗ; ΠΟΣΗΛΥΤΙΣΜΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΟΥΡΕΛΟΧΑΡΤΟ.)

• Τη συνεργασία και σύμπραξη με το εν Πειραιεί εδρεύον Ίδρυμα Υποστηρίξεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου και δι’ αυτού με τα λοιπά Ορθόδοξα Πατριαρχεία και τις Ορθόδοξες Αυτοκέφαλες Εκκλησίες.

• Τη συνεργασία με άλλους μη κερδοσκοπικούς φορείς της Ελλάδος σε τομείς πνευματικούς, εκπαιδευτικούς, κοινωνικούς, φιλανθρωπικούς, πολιτιστικούς, τέχνης και συντήρησης μνημείων.

• Τον καταρτισμό ή την υλοποίηση ολοκληρωμένων αναπτυξιακών, πολιτιστικών, εκπαιδευτικών και περιβαλλοντικών προγραμμάτων σε ανταπόκριση σχετικών προκηρύξεων εθνικών φορέων χρηματοδότησης που σχετίζονται με τους σκοπούς της εταιρείας. 

(ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΘΝΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ; ΤΑ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΑΛΛΟΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ, ΟΠΩΣ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΝΟΜΙΚΗ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥΣ.)

• Τη δραστηριοποίηση στον τομέα της εκπαίδευσης, ιδιαίτερα μέσω της δημιουργίας σχολείων ή πνευματικών ιδρυμάτων πάσης βαθμίδας και ειδικότητας.

• Τη δραστηριοποίηση στον τομέα της φιλανθρωπίας με τη δημιουργία νέων ευαγών ιδρυμάτων στο γεωγραφικό χώρο της νήσου Κρήτης και την ενίσχυση των ήδη λειτουργούντων. 

(ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΒΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΔΙΟΤΙ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ.)

• Τη δραστηριοποίηση σε τομείς παροχής τεχνογνωσίας, εμπειριών και ιδεών.

• Τη διάδοση και διατήρηση των εκφάνσεων της πολιτιστικής και εκκλησιαστικής κληρονομιάς, ιδιαίτερα μέσω της ίδρυσης και λειτουργίας πολυδύναμων κέντρων πολιτισμού, της προστασίας-συντήρησης-ανάπτυξης και προβολής των μνημείων και των καλλιτεχνικών επιτευγμάτων του βυζαντινού και νεώτερου πολιτισμού στην Κρήτη, της συντήρησης τοιχογραφιών, εικόνων, ψηφιδωτών, ξυλογλύπτων κ.λπ.,της δημιουργίας νέων εκκλησιαστικών μουσείων και του εκσυγχρονισμού των υπαρχόντων, την εκμάθηση και καλλιέργεια όλων εν γένει των μορφών εκκλησιαστικής τέχνης (π.χ. αγιογραφία, ξυλογλυπτική κ.λπ.) αλλά και της λαïκής τοιαύτης, την ανάπτυξη μουσικής δημιουργίας (εκκλησιαστικής και τοπικής παραδόσεως), καλλιτεχνικών επιδόσεων, κινηματογραφικής και θεατρικής παρουσίασης θεμάτων με πολυμέσα. 

(ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΙΛΑΝΕ; H KΡHTH HTAN ΥΠΟΔΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΑΚΟΜΑ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ. ΠΟΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΑΡΑΞΕΙ Η ΣΚΛΑΒΙΑ; ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΝΝΟΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΟ ΣΟΥΒΛΑΚΙ, ΤΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΖΑΤΖΙΚΙ. Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΒΙΑ ΔΥΝΑΣΤΕΙΑΣ.)


ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΟ Β' ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΤΗΣ ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ.

Β.

1Στους σκοπούς της Εταιρείας εντάσσεται και η ενίσχυση του πολυμερούς ανθρωπιστικού και αναπτυξιακού έργου από την Eκκλησία Kρήτης που αφορά πληθυσμιακές ομάδες, μετανάστες ανεξαρτήτως θρησκείας, γλώσσας ἤ πολιτιστικής ταυτότητας,(ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΩΣ ΕΔΩ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙ; ΤΟΝ ΕΠΟΙΚΙΣΜΟ ΠΟΥ ΣΥΝΤΕΛΕΙΤΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΤΟΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ.) σε αναπτυσσόμενες (ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΙΩΝΙΖΟΥΝ ΤΟ ΔΟΓΜΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΣΕ ΑΛΛΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΥΠΗΚΟΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟΙΚΙΑ ΜΕΣΩ ΕΤΑΙΡΙΩΝ.) αλλά και αναπτυγμένες χώρες του κόσμου, (ΕΔΩ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΜΑΣ) εφόσον παρίσταται ανάγκη. (ΕΦΟΣΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΕΠΟΙΚΙΣΜΟΥ)

2. Στα πλαίσια του προαναφερόμενου βασικού σκοπού οι δράσεις της Eταιρείας θα καλύπτουν μεταξύ άλλων τους τομείς (i) της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας (ii) των βασικών κοινωνικών υποδομών, (iii) της προστασίας του περιβάλλοντος, (iv) της προστασίας και αναδείξεως ιδιαίτερων πολιτισμικών στοιχείων, (v) της βασικής και επαγγελματικής εκπαιδεύσεως καθώς και της καταρτίσως με στόχο τη δημιουργία θέσεων εργασίας και εισοδημάτων στις ασθενέστερες και μειονεκτικότερες πληθυσμιακές ομάδες, 

(ΕΔΩ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ. ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ. ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΠΟ ΟΜΩΣ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ. ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΟΥΝ  Ή ΘΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΩΧΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ  ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΗ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΟΥΣ;

(vi) της οικοδομήσεως και ενδυναμώσεως θεσμών, (vii) της προωθήσεως του σεβασμού των θρησκευτικών ελευθεριών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, (viii) της ισότητας των δύο φύλων. (ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ, ΥΠΟΝΟΕΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΚΑΤΩΤΕΡΟΤΗΤΑΣ ΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΦΥΛΑ.) Ιδιαίτερη φροντίδα θα αποδίδεται στην ενίσχυση της κοινωνίας των πολιτών και την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε πνευματικά και πολιτιστικά θέματα.

3. Στο πλαίσιο των ως άνω σκοπών, όπως αυτοί περιγράφονται στις παραγράφους Β(1) και Β(2) του παρόντος άρθρου, η Eταιρεία θα συμμετέχει στην πολυμερή σύμβαση δημιουργίας ομίλου Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων υπό την αιγίδα και ευθύνη του Ιδρύματος Υποστήριξης του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Μέσα στα πλαίσια του εν λόγω ομίλου και σε σύμπραξη με το ανωτέρω Ίδρυμα, η Εταιρεία θα επιδιώκει τον καταρτισμό ή την υλοποίηση ολοκληρωμένων αναπτυξιακών, πολιτιστικών, εκπαιδευτικών και περιβαλλοντικών προγραμμάτων προς τους πληθυσμούς των αναπτυσσόμενων χωρών (όπως αυτές καθορίζονται από τον ΟΟΣΑ αλλά και προς άλλες περιοχές του πλανήτη, όπου υπάρχει ανάγκη αναλήψεως αναλόγων δράσεων)

(ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ Ο ΠΕΡΙΦΗΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΔΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΜΕΣΩ ΠΟΛΕΜΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΡΙΣΕΩΝ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟ ΚΑΘΕ ΔΟΓΜΑ ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΝΑ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΕΥΣΕΙ. ΝΑ ΘΥΜΗΣΟΥΜΕ ΤΙ ΓΙΝΟΤΑΝ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΙΚΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ, ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ, ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΕΙΡΗΝΙΚΟΥ;) 

Στο πλαίσιο των προαναφερόμενων προγραμμάτων ιδιαίτερη θέση θα κατέχει ο τομέας του διαθρησκειακού διαλόγου και της πολιτισμικής προσεγγίσεως των λαών. 

(ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΤΗΝ ΑΞΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ.)

4. Μέσω της συμμετοχής της στον προαναφερόμενο όμιλο, η εταιρεία θα επιδιώκει να αναλαμβάνει, μεταξύ άλλων, διεθνείς συνεργασίες με αξιόπιστους φορείς της κοινωνίας των πολιτών (M.K.O., τοπικούς αναπτυξιακούς φορείς, O.T.A., πανεπιστημιακά ιδρύματα, μαζικούς φορείς όπως συνεταιρισμούς, σωματεία, συλλόγους αλλά και φορείς της ιδιωτικής και επιχειρηματικής πρωτοβουλίας, τόσο σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο όσο και σε τοπικό επίπεδο στις κοινωνίες των αναπτυσσομένων χωρών με στόχο την αποτελεσματική αντιμετώπιση των βασικών αναγκών οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης του πληθυσμού των χωρών αυτών και κυρίως των φτωχότερων στρωμάτων και των ευάλωτων ομάδων, όπως τα παιδιά και οι γυναίκες).

5. Στα πλαίσια της ανάληψης των ως άνω δράσεων η Eταιρεία θα επιδιώκει να προωθεί, σε σύμπραξη με το Ίδρυμα Υποστηρίξεως του Οικουμενικου Πατριαρχείου, την οικειοποίηση των αναπτυξιακών πλεονεκτημάτων που θα προκύπτουν από την υλοποίηση των ως άνω προγραμμάτων από τις τοπικές κοινωνίες, ώστε να ενισχυθεί η ικανότητα του τοπικού πληθυσμού να προάγει με τις δικές του δυνάμεις τη βελτίωση της οικονομικής και κοινωνικής του κατάστασης

(ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΘΕΛΟΥΝ. ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ Ο ΨΕΥΤΟΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΕΦΤΑΣΕ ΕΜΑΣ ΕΔΩ ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ. ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ, ΝΑ ΔΟΞΑΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ ΜΑΣ.)

ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΕΔΩ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΑΥΤΟΥ, ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΕΣ, ΤΟΣΟ ΑΥΤΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΛΟΓΟ ΥΠΑΡΞΗΣ ΔΙΑ ΜΕΣΩ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ. ΜΟΛΙΣ ΠΑΨΕΙ Η ΦΤΩΧΕΙΑ, Η ΑΝΕΧΕΙΑ, Η ΑΔΙΚΙΑ, Ο ΦΘΟΝΟΣ, ΤΟ ΜΙΣΟΣ, ΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΚΑΙ Η ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΚΑΤΑΔΥΝΑΣΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΑΣΧΕΤΩΣ ΔΟΓΜΑΤΩΝ, ΤΟΤΕ ΑΥΤΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΘΑ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ, ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΥΝΑΣΤΕΥΕΙ. 

ΑΡΑ ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Η ΑΙΤΙΑ ΤΩΝ ΔΕΙΝΩΝ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ; ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ, ΠΟΥ ΖΕΙ, ΠΟΥ ΦΩΛΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙ ΩΣ ΑΫΛΟΣ ΣΤΟ ΥΛΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ; ΖΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΣ. ΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΗΘΗ ΜΑΣ. ΕΠΕΙΔΗ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ. 

ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ. ΚΑΘΕ ΠΤΥΧΗ ΤΟΥ ΤΡΙΠΤΥΧΟΥ ΤΟΥ ΠΟΥ ΑΠΑΡΤΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΟΓΜΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ.







ΜΕΛΕΤΗΣΤΕ ΤΟ ΕΛΛΑΝΙΟ ΑΞΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΕΙΣ ΣΑΣ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ. ΘΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΠΟΥ ΚΟΒΕΙ ΤΟ ΑΔΙΚΟ ΕΝ ΤΗ ΓΕΝΕΣΕΙ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΡΟΠΟ. ΤΟ ΕΛΛΑΝΙΟ ΑΞΙΑΚΟ ΤΗΣ ΕΝ-ΝΕΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ.

ΕΜΕΙΣ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΗΣ ΦΥΛΑΚΗΣ ΜΑΣ!






ΕΛΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΟΥΜΕ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΙΔΕΑ. 

ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΗΡΘΕ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΟΥ

ΗΡΘΕ ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ


 

ΜΕΛΕΤΗΣΤΕ ΤΟ ΕΛΛΑΝΙΟ ΑΞΙΑΚΟ

ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΜΑΣ

https://www.aitherikigrafi.gr/ellanio-axiako


ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΟΤΕΡΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΑΝΙΟΥ ΑΞΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ 33 ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΩΝ ΣΥΝ 2 ΝΟΜΩΝ  


ΙΕΡΗ ΕΛΛΑΝΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

ΤΗΛ.: 2168009810

ΚΙΝ.: 6909969698

https://kosmotheasi.com/

 


Η ΓΝΩΣΗ ΔΙΔΕΤΑΙ ΑΠΛΟΧΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

https://www.aitherikigrafi.gr

 


ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ 

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΡΗΤΗΣ

Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ


ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ



     

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΕΡΙΦΥΛΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Η ΔΙΚΑΙΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

https://erifylh.blogspot.com 

E-MAIL: erifylh.blog@gmail.com 

  

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΜΑΣ:

FACEBOOK: https://www.facebook.com/erifylh.blogspot/

TWITTER: https://twitter.com/ErifylhBlogspot

INSTAGRAM: https://www.instagram.com/erifylh_blog/

 

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚΣ:

https://e-sykissamou.blogspot.com

https://toploiotonfaiakon.blogspot.com