Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΓΙΑΤΙ ΛΗΓΟΥΝ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΑΣ – ΕΝΑΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ!



Τεράστιες διαστάσεις έχει λάβει η γενικευμένη απροθυμία των γαλακτοβιομηχάνων να ενσωματώσουν τα αυξημένα κόστη παραγωγής των Ελλήνων κτηνοτρόφων.

Οι παραγωγοί που διαμαρτύρονται ότι οι ζωοτροφές έχουν εκτιναχθεί στα ύψη, καταγράφοντας αύξηση 40%, δηλώνουν με τον πιο εμφατικό τρόπο σε κάθε κατεύθυνση, ότι είναι εδώ και καιρό ζημιογόνοι, αφού η μέση τιμή αμοιβής τους είναι λιγότερο από 0,40 ευρώ/λίτρο!

Επίσης, καταγγέλλουν ότι μολονότι η ελληνική παραγωγή γάλακτος είναι ελλειμματική, καλύπτοντας μετά βίας το 60% των εγχώριων αναγκών, οι βιομηχανίες αντισταθμίζουν τις αναγκαίες ποσότητες για κατανάλωση με εισαγόμενο συμπύκνωμα γάλακτος, το οποίο μάλιστα, λόγω των διεθνών ανατιμήσεων καταλήγει να κοστίζει πολύ περισσότερο (περίπου 0,50 ευρώ ανά λίτρο) από τις τιμές αγοράς του φρέσκου γάλακτος στη χώρας μας! 

Ούτε καν αυτό όμως φαίνεται πως ήταν αρκετό για τις γαλακτοβιομηχανίες ώστε να μετριάσουν την ασύδοτη επίδειξη ισχύος τους απέναντι στον Έλληνα κτηνοτρόφο, τηρώντας συνολικά μια ύποπτη στάση άρνησης να προχωρήσουν στις απαιτούμενες ανατιμήσεις στην τοπική αγορά.

Η πρώτη που δείχνει ότι θα πληρώσει την καταγγελλόμενη ως «συντονισμένη» πρακτική, είναι από ασφαλείς πηγές η ΜΕΒΓΑΛ, η οποία μέσα σε μια μόνο ημέρα απώλεσε περίπου το 15% των ημερήσιων εισκομίσεων της σε φρέσκο γάλα, μετά την οργισμένη άρνηση των παραγωγών να παραδώσουν τις αναμενόμενες ποσότητες, κηρύσσοντας τη λήξη της συνεργασίας. 

Ο πανικός στο επιτελείο της εταιρείας πρέπει να θεωρείται δεδομένος, όχι μόνο γιατί η ελλειμματική προσφορά καθιστά τέτοιες ποσότητες δυσαναπλήρωτες, επηρεάζοντας ουσιαστικά τη δυνατότητα ανταπόκρισης της στις τρέχουσες παραγγελίες, αλλά ακόμα κυριότερα γιατί, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έπονται ακόμα περισσότερες ηχηρές αποχωρήσεις κτηνοτρόφων από την πάλαι ποτέ κραταιά γαλακτοβιομηχανία της Βορείου Ελλάδος.




ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΧΡΟΝΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΕΤΑΙΡΟΥΣ" ΜΑΣ ΤΗΝ Ε.Ε. ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΓΧΩΡΙΕΣ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ΩΣΤΕ ΜΕ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟΣΤΩΣΕΙΣ ΝΑ ΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
(ΒΙΝΤΕΟ) "Μεγάλη επανεκκίνηση" ΚΑΙ στην δια(Σ)τροφή!
"...Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ ΕΧΕΙ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΑ ΑΠΑΞΙΩΘΕΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΧΕΡΙΑ, ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΟΛΟΣ Ο ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ, ΤΗΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΛΙΕΙΑΣ.
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΤΟΥ ΦΑΣΗ..."


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΠΟΛΛΑ...

 ΤΕΛΙΚΑ Η ΕΥΡΩΠΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ Ή ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ;



EXOYME ΔΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗΣ Ε.Ε ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΜΕΛΗ ΤΗΣ
- ΕΣΠΑ, LEADER ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ, ESM, RRF, NEXT GENERATION EU Κ.Α- 
ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ Η Ε.Ε ΜΑΣ ΕΠΙΔΟΤΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΜΑΡΕΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ, ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΤΗΣ ΕΓΧΩΡΙΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΑΓΑΘΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ...
ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΕΤΣΙ; 
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΤΩΝ ΕΜΠΝΕΥΣΤΩΝ ΤΗΣ Ε.Ε;
 ΑΠΟ ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ Η Ε.Ε; 
ΠΩΣ ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΑΝΕΙΣΟΥΝ Ή ΝΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΜΕΛΗ;;
 ΚΑΙ ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΜΕΛΗ ΑΥΤΗΣ;;; 
Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΖΙΝΤΖΙΟΣ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΣΕΡΡΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ‘’ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ’’, ΑΝΑΛΥΕΙ ΟΛΑ ΟΣΑ ΣΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ‘’ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΥΛΗ ΠΟΛΙΤΩΝ’’ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΝΗ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ.

ΤΟ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ 
ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΜΕ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 
ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ 
ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ ΚΑΙ ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΟ
 ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ 
ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑ,
ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΛΟΥΤΟ, ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΧΩΡΑ
ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΒΙΟ.

ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ...

ΕΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΟΧΗΜΑ
ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ"
ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΩΣ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ
ΤΑ ΗΝΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.

ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΚΤΗΣΟΥΜΕ
ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ
ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ "ΧΡΕΟΣ"
ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ.

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5ο ΣΕΛ 16-17

 5.0 ΓΕΩΡΓΙΑ/ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ/ ΑΛΙΕΙΑ / ΠΑΡΑΓΩΓΑ

5.1. Η Ελλήνων Συνέλευσις δίνει τεράστια βάση στην ανάπτυξη όλων των πρωτογενών παραγωγικών πηγών. Η γεωργία θα αναπτυχθεί με τον πιο δυνατό τρόπο. Θα καθιερωθεί σε ολόκληρη την επικράτεια η καλλιέργεια μόνο με παραδοσιακούς Ελληνικούς σπόρους.

5.2. Θα αναπτυχθεί με πρόγραμμα ώστε το 60 % της γεωργικής παραγωγής να καθιστά αυτάρκη την χώρα μας από τα γεωργικά προϊόντα. Θα γίνει αναγνώριση όλων των φυτών της ελληνικής χλωρίδας καθώς και των παραγώγων τους, πχ ελαίων για θεραπευτικούς και για καλλωπιστικούς σκοπούς .

5.3. Θα επανακτηθεί και συμπληρωθεί εκ νέου το ταμείο των ελληνικών σπόρων.

5.4. Θα γίνει έλεγχος της τροφικής αλυσίδας και θα απαγορευθούν όλοι οι «GM» γενετικά τροποποιημένοι σπόροι και τα παράγωγα αυτών.

5.5. Η Πολιτεία θα αναλάβει να διασφαλίσει τους πολίτες με τρόφιμα απαλλαγμένα από «GM» γενετικά τροποποιημένους σπόρους, θα προσφέρει εξελιγμένες μεθόδους ανάπτυξης που θα βασίζονται στις τεχνικές καλλιέργειας που ακολουθούν τις αρχέγονες αρχές όπως διατυπώνονται στη μητέρα φύση, και το πότισμα θα γίνεται μόνο με καθαρό νερό απαλλαγμένο από δηλητήρια, τοξίνες όπως φθόριο κτλ,

5.6. Θα δημιουργηθεί μηχανισμός υποστήριξης για όλες τις μονάδες γεωργικής και ζωικής παραγωγής, μέσω προηγμένων τεχνολογιών που θα είναι εναντίον των γενετικά τροποποιημένων σπόρων και υβριδίων, με την λήψη ταυτόχρονα υποχρεωτικών εφαρμοστικών μέτρων για καλλιέργειες με τους φυσικούς τοπικούς σπόρους που δεν έχουν υποστεί επεξεργασία, έτσι ώστε η Ελλάδα να γίνει ξανά ένα οργανικό πρότυπο φυσικής ανάπτυξης και οτιδήποτε καλλιεργείται στον Ελληνικό χώρο να είναι πραγματικά βιολογικό.

5.7. Η λίπανση θα γίνεται μόνο με βιολογικά λιπάσματα και εδαφοβελτιωτικά που θα παράγονται στην ελληνική επικράτεια.

5.8. Θα αναπτυχθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η βιομηχανική μεταποίηση των γεωργικών προϊόντων στα οποία μόνο θα επιτρέπεται η εξαγωγή. Το ίδιο βάρος θα δοθεί και στην κτηνοτροφία.

5.9. Θα σχεδιαστεί κατάλληλα η σχέση παραγωγής, μεταφοράς, αποθήκευσης, συντήρησης, διάθεσης στην τοπική αγορά και των εξαγωγών ούτως ώστε να αποκτηθεί αμεσότητα μεταξύ παραγωγού και καταναλωτή και να αναπτυχθεί υγιής ανταγωνισμός.

5.10. Θα υπάρχει αυστηρή εποπτεία για την τήρηση των προδιαγραφών.

5.11. Θα δοθεί προώθηση ώστε το 80 % των προϊόντων της κτηνοτροφίας να καλύπτει την εγχώρια κατανάλωση.

5.12. Θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην παραγωγή οικολογικών ζωοτροφών.

5.13. Θα δοθεί βάση στην αναπαραγωγή των ζώων της Ελληνικής πανίδας.

5.14. Η ανάπτυξη τους θα γίνεται μόνο σε φυσικό περιβάλλον και θα απαγορεύεται κάθε αυξητικό, διατροφικό συμπλήρωμα, ορμόνες κτλ.

5.15. Είμαστε η χώρα των υδάτων είναι φυσιολογικό να υπάρχει υδατοκαλλιέργεια όλων των ειδών.

5.16. Θα δοθεί βαρύτητα στις υδατοκαλλιέργειες ιχθύων, οστράκων και μαλακίων και ότι παράγεται ως τελικό προϊόν της μητέρας φύσης.

5.17. Η Πολιτεία είναι έτοιμη να παράσχει κάθε στήριξη για την επίτευξη των ανωτέρω με την δική της ή όχι συμμετοχή στην υλοποίηση τους.


Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ 6199/4-9-2015
ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ Η ΑΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ.




Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ 
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΡΗΤΗΣ
Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ






  

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΕΡΙΦΥΛΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Η ΔΙΚΑΙΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

https://erifylh.blogspot.com 

E-MAIL: erifylh.blog@gmail.com 

  

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΜΑΣ:

FACEBOOK: https://www.facebook.com/erifylh.blogspot/

TWITTER: https://twitter.com/ErifylhBlogspot

INSTAGRAM: https://www.instagram.com/erifylh_blog/

 

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚΣ:

https://e-sykissamou.blogspot.com

https://toploiotonfaiakon.blogspot.com