Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΑΙΓΟΠΡΟΒΕΙΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΑΓΕΛΑΔΙΝΟΥ

 


ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΘΕΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΖΗΤΗΣΗ ΣΕ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΛΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΑΙΓΟΠΡΟΒΕΙΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΕΧΕΙ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟ ΑΓΕΛΑΔΙΝΟ ΓΑΛΑ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΩΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΕΙ ΤΟ ΚΕΝΟ.

ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ, ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΦΕΤΑ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΛΙΓΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΝΑΤΙΜΗΣΗ, ΟΙ ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΠΛΕΟΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΡΑΦΕΙ ΣΕ ΑΓΕΛΑΔΙΝΟ ΓΑΛΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΦΘΗΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΓΑΛΑ ΤΩΝ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΩΝ, ΠΟΥ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΠΑΝΩ ΤΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΧΘΟΥΝ ΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ.


Αρχίζουν και πληθαίνουν τα τυροκομεία, που μπροστά στον κίνδυνο να μείνουν χωρίς αιγοπρόβειο γάλα, λοξοκοιτάνε το... αγελαδινό.

Αλυσιδωτές αντιδράσεις στην εγχώρια αγορά τυροκομικών και γαλακτοκομικών προϊόντων είναι ικανή να προκαλέσει, από τη μια η ανατίμηση της Φέτας κι από την άλλη, κυρίως, η παρατηρούμενη δυσκολία αρκετών τυροκομικών μονάδων, να βρουν αιγοπρόβειο γάλα, το οποίο σημειωτέον έχει περάσει τα 1,30 ευρώ το κιλό, σε πολλές περιπτώσεις. Ως εκ τούτου, οι τυροκομικές μονάδες στρέφουν πλέον το ενδιαφέρον τους και στο αγελαδινό γάλα, το οποίο, επίσης, έχει πάρει την ανιούσα, για να καλύψουν την ζήτηση σε λευκά τυριά, που είναι σημειωτέον και πιο φθηνά από τη Φέτα ΠΟΠ, που όμως παραμένει αναμφισβήτητα το κορυφαίο προϊόν της χώρας μας.

Όπως εξηγεί στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος του ΣΑΓΑΠΕΛ (Συνεταιρισμός Αγελαδοτρόφων Ανατολικής Πελοποννήσου), κ. Λευτέρης Αντωνάκος: «εμείς πληρώνουμε ήδη 46 λεπτά το κιλό το αγελαδινό γάλα των μελών μας, δηλαδή αρκετά ψήλα. Τα έξοδα είναι πολλά και τους τελευταίους μήνες του 2021 οι μονάδες έχασαν αρκετά χρήματα λόγω του υψηλού κόστους παραγωγής. Να σημειώσουμε ότι υπάρχει σε όλη την Πελοπόννησο μεγάλη ζήτηση για αγελαδινό γάλα, κυρίως γιατί αρκετά είναι τα τυροκομεία, που στρέφονται στα λευκά τυριά, γιατί δυσκολεύονται να βρουν αιγοπρόβειο γάλα».

Σύμφωνα με τον κ. Νίκο Πλατσούκα, πρόεδρο του Αγελαδοτροφικού Συνεταιρισμού Άρτας – Πρέβεζας, έχει δοθεί από αρχές Δεκεμβρίου μια αύξηση και η τιμή βάσης είναι στα 42 λεπτά το κιλό, ενώ παίζουν ρόλο το τονάζ και οι ποιότητες. Σύμφωνα τέλος με τον κ. Πλατσούκα, υπάρχουν υποσχέσεις και για νέες αυξήσεις, αρχής γενομένης από τα τιμολόγια του Ιανουαρίου. Σημειωτέον ότι ο εν λόγω Συνεταιρισμός έχει 16 κτηνοτρόφους - μέλη.

Μπίκας Αλέξανδρος 
ΠΗΓΗ: www.agrotypos.gr


ΣΤΟ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΑΡΘΡΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΙΑ ΓΕΥΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΧΑΡΗ Σ' ΑΥΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ. ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΟΜΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΟΥΜΕ ΕΝΤΟΝΑ ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΛΛΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΩΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΣΜΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΘΕΙ ΣΟΒΑΡΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΩΝ ΖΩΩΝ, ΜΕ ΑΝΤΙΚΤΥΠΟ ΦΥΣΙΚΑ ΣΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΑΙΓΟΠΡΟΒΕΙΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ. ΕΔΩ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΑΙΓΟΠΡΟΒΕΙΟ ΓΑΛΑ ΚΑ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΤΟ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΑΠ' ΟΤΙ ΤΟ ΑΓΕΛΑΔΙΝΟ ΓΑΛΑ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΛΛΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΩΦΕΛΙΜΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΤΟΥ, ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΤΟΥ. ΚΑΙ ΕΔΩ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΟΥΜΕ ΦΥΣΙΚΑ ΠΟΥ ΑΠΟΣΚΟΠΕΙ Η ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΕΛΑΔΙΝΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ (ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΛΕΙΣΤΟΥ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ) ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΙΓΟΠΡΟΒΕΙΟΥ, ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΟΠΩΣ ΕΙΔΑΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ.

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΤΑ ΛΑΒΟΥΝ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ ΥΠΟΨΙΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΕΡΓΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ Ο ΚΛΑΔΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ. ΑΝ ΦΥΣΙΚΑ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ ΜΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΑΓΝΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΙΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ Ή ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΑΜΦΙΒΟΛΟΥ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ Ή ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ. ΕΔΩ ΚΑΛΛΙΣΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΕΚΤΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΤΙΘΟΝΤΑΙ.



ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΠΕΔΙΑΔΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΟΥΝΩΝ. Η ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΓΕΩΡΓΙΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ. ΤΑ ΕΝΓΧΩΡΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΤΟΣΟ ΣΕ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΕ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΙΚΗ ΑΞΙΑ, ΔΙΟΤΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΛΟΥΣΙΑ ΣΕ ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΤΟ ΠΛΕΟΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟ. ΟΜΩΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΑΔΥΝΑΤΩΝ, ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

ΑΡΑ, ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΚΑΙ ΔΗ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΓΟΜΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΙΚΑΙΩΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΤΑ ΠΟΙΟΤΙΚΟΤΕΡΑ ΟΠΩΣ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΑΜΕ ΠΙΟ ΠΑΝΩ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΓΩΓΟ. ΑΡΑ, Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΧΕΡΙΑ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙΣ ΜΙΑ ΑΛΗΘΙΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙΣ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΛΟΥΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ. ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ.

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΩΣΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΟΧΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ, Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΜΕ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙΜΕΝΕΣ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΜΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕ ΚΑΘΕ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ.




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ "Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ" ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ:

 5.0 ΓΕΩΡΓΙΑ/ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ/ ΑΛΙΕΙΑ / ΠΑΡΑΓΩΓΑ

5.1. Η Ελλήνων Συνέλευσις δίνει τεράστια βάση στην ανάπτυξη όλων των πρωτογενών παραγωγικών πηγών. Η γεωργία θα αναπτυχθεί με τον πιο δυνατό τρόπο. Θα καθιερωθεί σε ολόκληρη την επικράτεια η καλλιέργεια μόνο με παραδοσιακούς Ελληνικούς σπόρους.

5.2. Θα αναπτυχθεί με πρόγραμμα ώστε το 60 % της γεωργικής παραγωγής να καθιστά αυτάρκη την χώρα μας από τα γεωργικά προϊόντα. Θα γίνει αναγνώριση όλων των φυτών της ελληνικής χλωρίδας καθώς και των παραγώγων τους, πχ ελαίων για θεραπευτικούς και για καλλωπιστικούς σκοπούς .

5.3. Θα επανακτηθεί και συμπληρωθεί εκ νέου το ταμείο των ελληνικών σπόρων.

5.4. Θα γίνει έλεγχος της τροφικής αλυσίδας και θα απαγορευθούν όλοι οι «GM» γενετικά τροποποιημένοι σπόροι και τα παράγωγα αυτών.

5.5. Η Πολιτεία θα αναλάβει να διασφαλίσει τους πολίτες με τρόφιμα απαλλαγμένα από «GM» γενετικά τροποποιημένους σπόρους, θα προσφέρει εξελιγμένες μεθόδους ανάπτυξης που θα βασίζονται στις τεχνικές καλλιέργειας που ακολουθούν τις αρχέγονες αρχές όπως διατυπώνονται στη μητέρα φύση, και το πότισμα θα γίνεται μόνο με καθαρό νερό απαλλαγμένο από δηλητήρια, τοξίνες όπως φθόριο κτλ,

5.6. Θα δημιουργηθεί μηχανισμός υποστήριξης για όλες τις μονάδες γεωργικής και ζωικής παραγωγής, μέσω προηγμένων τεχνολογιών που θα είναι εναντίον των γενετικά τροποποιημένων σπόρων και υβριδίων, με την λήψη ταυτόχρονα υποχρεωτικών εφαρμοστικών μέτρων για καλλιέργειες με τους φυσικούς τοπικούς σπόρους που δεν έχουν υποστεί επεξεργασία, έτσι ώστε η Ελλάδα να γίνει ξανά ένα οργανικό πρότυπο φυσικής ανάπτυξης και οτιδήποτε καλλιεργείται στον Ελληνικό χώρο να είναι πραγματικά βιολογικό.

5.7. Η λίπανση θα γίνεται μόνο με βιολογικά λιπάσματα και εδαφοβελτιωτικά που θα παράγονται στην ελληνική επικράτεια.

5.8. Θα αναπτυχθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η βιομηχανική μεταποίηση των γεωργικών προϊόντων στα οποία μόνο θα επιτρέπεται η εξαγωγή. Το ίδιο βάρος θα δοθεί και στην κτηνοτροφία.

5.9. Θα σχεδιαστεί κατάλληλα η σχέση παραγωγής, μεταφοράς, αποθήκευσης, συντήρησης, διάθεσης στην τοπική αγορά και των εξαγωγών ούτως ώστε να αποκτηθεί αμεσότητα μεταξύ παραγωγού και καταναλωτή και να αναπτυχθεί υγιής ανταγωνισμός.

5.10. Θα υπάρχει αυστηρή εποπτεία για την τήρηση των προδιαγραφών.

5.11. Θα δοθεί προώθηση ώστε το 80 % των προϊόντων της κτηνοτροφίας να καλύπτει την εγχώρια κατανάλωση.

5.12. Θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην παραγωγή οικολογικών ζωοτροφών.

5.13. Θα δοθεί βάση στην αναπαραγωγή των ζώων της Ελληνικής πανίδας.

5.14. Η ανάπτυξη τους θα γίνεται μόνο σε φυσικό περιβάλλον και θα απαγορεύεται κάθε αυξητικό, διατροφικό συμπλήρωμα, ορμόνες κτλ.

5.15. Είμαστε η χώρα των υδάτων είναι φυσιολογικό να υπάρχει υδατοκαλλιέργεια όλων των ειδών.

5.16. Θα δοθεί βαρύτητα στις υδατοκαλλιέργειες ιχθύων, οστράκων και μαλακίων και ότι παράγεται ως τελικό προϊόν της μητέρας φύσης.

5.17. Η Πολιτεία είναι έτοιμη να παράσχει κάθε στήριξη για την επίτευξη των ανωτέρω με την δική της ή όχι συμμετοχή στην υλοποίηση τους.




ΠΗΓΗ ΑΡΘΡΟΥ 




ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ -
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ



Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ 
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΡΗΤΗΣ
Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ