Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ: ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΝΩ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ



Μειωμένες τιμές προσφέρουν αυτή την εποχή οι έμποροι ελαιολάδου. Από την άλλη οι παραγωγοί δεν βιάζονται να πουλήσουν κρατώντας στάση αναμονής, ενώ την ίδια στιγμή βλέπουν τα έξοδα καλλιέργειας να αυξάνουν.

Όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος του ΑΣ Εμπάρου κ. Γιώργος Περογιαννάκης, «η Κρήτη έχει φέτος πολύ καλής ποιότητας ελαιόλαδα. Η συγκομιδή στην περιοχή άργησε να ξεκινήσει και είμαστε ακόμη στο 60% της παραγωγής. Αυτή την εποχή δεν δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον οι έμποροι για αγορές σε μια προσπάθεια να διορθώσουν προς τα κάτω τις τιμές. Εκτιμώ όμως ότι από τα τέλη του μήνα θα ζεσταθεί ξανά η αγορά ελαιολάδου. Τα υψηλής ποιότητας ελαιόλαδα με χαμηλές οξύτητες εκτιμώ ότι θα πουληθούν σε καλές τιμές. Στον τελευταίο διαγωνισμό που κάναμε κλείσαμε συμφωνία στα 3,56 ευρώ το κιλό συν ΦΠΑ. Αυτή την εποχή έχουν πέσει η τιμές προσφοράς στα 3,30 ευρώ. Περίπου 1.500 τόνοι υπάρχουν ακόμη στο λεκανοπέδιο. Σε περίπου 15 ημέρες θα ξανακάνουμε διαγωνισμό και θα δούμε την εξέλιξη των τιμών».

Ο κ. Νίκος Αφορδακός, πρόεδρος στον Αγροτικό Συνεταρισμό Κριτσά, τονίζει στον ΑγροΤύπο ότι «η πρόσφατη κακοκαιρία δεν έφερε σοβαρές ζημιές στην ελαιοπαραγωγή. Κάποια προβλήματα υπήρξαν στους ελαιοπαραγωγούς στην περιοχή της Βιάννου. Διακόπηκε για λίγες ημέρες η συγκομιδή αλλά στη συνέχεια ξεκίνησε και συνεχίζεται χωρίς προβλήματα. Οι έμποροι από την πλευρά τους αυτή την εποχή κάνουν μια προσπάθεια να μειώσουν τις τιμές. Σε πρόσφατο διαγωνισμό στην Κρήτη έδωσαν προσφορά στα 3,30 - 3,35 ευρώ το κιλό, όμως οι παραγωγοί δεν δέχτηκαν να πουλήσουν και καλώς έκαναν. Υπάρχει μια στάση αναμονής από την πλευρά των παραγωγών».   

Στο μεταξύ ο Αγροτικός Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Ζάκρου προκυρήσει διαγωνισμό πώλησης έξτρα παρθένου ελαιολάδου ΠΟΠ Σητείας, οξύτητας 0,19 και αναζητά προσφορές μέχρι την Παρασκευή, 4 Φεβρουαρίου 2022. Να θυμίσουμε ότι σε παλαιότερους διαγωνισμούς ο ΑΣ Ζάκρου πούλησε προϊόν με 3,62 ευρώ το κιλό, ο ΑΣ Εμπάρου με 3,56 ευρώ το κιλό, ο ΑΣ Κριτσάς με 3,65 ευρώ το κιλό.

«Στη Λέσβο οι τιμές παραμένουν σε σταθερά επίπεδα για τα λάδια «5/10» στα 3,20 ευρώ το κιλό και του «άσσου» στα 2,80 ευρώ το κιλό. Στις νότιες περιοχές του νησιού υπάρχει μειωμένη παραγωγή και ο ανταγωνισμός έχει σαν αποτέλεσμα να έχουμε μια αυξημένη τιμή παραγωγού, με τις τιμές να κυμαίνονται στα για τα «3/10» στα 3,60 ευρώ το κιλό και «άσσου» στα 2,60 ευρώ το κιλό», δήλωσε στον Αγροτύπο ο Διευθυντής του Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Στύψης κ. Στρατής Σλουμάτης.

«Στη Λακωνία οι τιμές που πωλούνται τα ελαιόλαδα καλής ποιότητας κυμαίνονται από 3,50 έως 3,60 ευρώ το κιλό», τονίζει στον ΑγροΤύπο ο κ. Παναγιώτης Μπατσάκης, πρόεδρος στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Αγίων Αποστόλων. Και προσθέτει: «Εμείς έχουμε πουλήσει το φετινό ελαιόλαδο με συμφωνία που κάναμε από τον περασμένο Νοέμβριο στα 3,50 ευρώ το κιλό». 

Όπως δηλώνει στον ΑγροΤύπο ο Γραμματέας στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Βλαχιώτη κ. Χαράλαμπος Μυλωνάς, «αυτή την εποχή υπάρχει ένα «πάγωμα» της αγοράς. Οι έμποροι δεν αγοράζουν γιατί προσπαθούν να μειώσουν τις τιμές. Από την άλλη οι παραγωγοί δεν φαίνονται αποφασισμένοι να πουλήσουν σε αυτές τις τιμές και περιμένουν να αυξηθούν. Από 3,50 μέχρι 3,65 ήταν οι τιμές παραγωγού το προηγούμενο διάστημα στην περιοχή της Λακωνίας».

Στη Μεσσηνία ο κ. Βασίλειος Κατσάς, πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γλυφάδας στην Πύλο Μεσσηνίας, τονίζει στον ΑγροΤύπο ότι «αυτή την εποχή έχουν ξεκινήσει την λίπανση οι παραγωγοί και οι τιμές είναι πολύ αυξημένες σε σχέση με πέρσι (σχεδόν διπλάσιες). Οι παραγωγοί προσπαθούν να κάνουν όσο μπορούν λιγότερα έξοδα. Στα ελαιόλαδα τώρα υπάρχει μια τάση για μείωση της τιμής από τους εμπόρους αλλά οι περισσότεροι παραγωγοί δεν προχωρούν σε πωλήσεις γιατί θεωρούν τις τιμές εξευτελιστικές σε σχέση με την αύξηση του κόστους καλλιέργειας».

Ο κ. Γιάννης Πάζιος, αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής στην Ένωση Μεσσηνίας, δήλωσε στον ΑγροΤύπο ότι «υπάρχει μια δύσκολη χρονιά για τους ελαιοπαραγωγούς της Μεσσηνίας. Μετά από μια δύσκολη περσινή χρονιά φέτος περίμεναν καλύτερες τιμές. Επίσης έχουμε ιστορικά χαμηλό ρεκόρ παραγωγής στη Μεσσηνία. Όσοι κατάφεραν να πάρουν μια καλή τιμή είδαν να εξανεμίζεται το εισόδημά τους από το υψηλό κόστος εργατικών στη συγκομιδή και στη συνέχεια από το αυξημένο κόστος λίπανσης και φυτοπροστασίας. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες με τις «φήμες» ότι οι Ισπανοί έχουν μεγάλες ποσότητες ελαιολάδου οι έμποροι προσπαθούν να μειώσουν τις τιμές. Από την άλλη οι παραγωγοί δεν φαίνεται να θέλουν να πουλήσουν σε αυτές τις τιμές που τις θεωρούν πολύ χαμηλές».

Παϊσιάδης Σταύρος

ΠΗΓΗ: agrotypos.gr



ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ, ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΥΣΟΥ, ΠΟΥ ΑΝΕΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ ΩΣ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΠΡΟΪΟΝ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΙΚΗΣ ΤΟΥ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΛΟΓΟ ΣΤΙΣ ΕΔΑΦΟΚΛΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ. ΤΟ 24ο ΠΟΛΥΑΚΟΡΕΣΤΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΝΟΗΣΗΣ. ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΠΕΡΙΕΧΕΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ Ή ΣΕ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΤΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΑΛΛΩΝ ΧΩΡΩΝ. ΧΩΡΙΣ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΜΠΟΛΕΣ.

ΤΕΛΙΚΑ ΟΜΩΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΟ ΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ, ΑΦΟΥ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΝΑΙ ΕΡΜΑΙΟ ΤΩΝ ΚΑΡΤΕΛ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΕΒΟΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΟΥΝ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ, ΟΠΟΤΕ ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΕΥΚΟΛΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟΥΝ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥ. ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΟΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥ, ΟΠΩΣ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΣΕ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ, ΑΝΑΛΟΓΙΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΤΟΥ ΑΞΙΑ ΟΠΩΣ ΠΡΟΕΙΠΑΜΕ.

ΑΡΑ, ΜΕΓΑΛΟΣ ΧΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΕΙΣ ΔΙΠΛΟΥΝ. ΤΟΣΟ ΣΕ ΑΤΟΜΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ, ΑΦΟΥ ΩΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΖΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΙΩΝΕΙ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ (ΟΙ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ) ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ, ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ, ΝΑ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΜΕ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ ΩΣΤΕ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΝΑ ΗΤΑΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ.

ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΒΕΒΑΙΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΚΕΤΑ ΥΨΗΛΟ ΚΟΣΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ, ΠΟΥ ΜΕ ΒΑΣΙΚΕΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ  ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΛΑΧΙΣΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΟ ΕΠΑΚΡΟ. ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΜΑΣ ΑΓΑΘΟ, ΤΟ ΝΕΡΟ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΜΟΛΥΣΜΕΝΟ, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΤΟΣΟ ΑΚΡΙΒΑ ΚΑΥΣΙΜΑ, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΤΟΣΟ ΥΨΗΛΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΣΕ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΠΕΡΝΑ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟ 10% Η ΜΕΓΙΣΤΗ, ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΦΟΡΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ (ΟΠΩΣ ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ, ΦΟΡΟΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΚΤΛ.). ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΛΙΠΑΝΣΗ ΚΑΙ Η ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΧΗΜΙΚΑ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΕΣ ΤΙΜΕΣ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η ΦΥΣΗ ΠΑΡΕΧΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΑΡΙΣΤΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΦΘΟΝΙΑ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΣΤΙΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΝΑ ΔΑΝΕΙΖΕΤΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΕΝΤΟΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ. 
ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ  ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΑΜΕΛΕΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ, ΝΟΜΟΘΕΤΩΝΤΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥ ΚΑΙ ΕΝ ΓΕΝΕΙ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ. ΑΛΛΑ ΚΑΤΑ Τ' ΑΛΛΑ ΜΙΛΑΝΕ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ "ΑΝΑΠΤΥΞΗ".... ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΟΤΑΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΦΑΙΜΑΖΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΗΘΙΚΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΡΙΤΩΝ.

ΑΡΑ, ΤΕΛΙΚΑ, ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ ΩΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΛΥΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΜΕΣΑ. Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΟΡΙΣΕΙ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ. ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΜΕ, ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΝΕΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΙΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΣΗ, ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΞΙΟΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΤΕΡΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΚΙ ΟΧΙ ΝΑ ΥΠΟΤΑΣΣΟΥΝ ΑΒΟΥΛΟΥΣ ΥΠΑΚΟΥΟΥΣ ΔΟΥΛΟΥΣ, ΟΠΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ. 

Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ, Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΚΟΜΜΑ, ΔΟΓΜΑ, ΧΡΩΜΑ (ΧΡΗΜΑΤΟΣ) ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΘΕΙ Η ΕΛΛΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΑΝΙΟ ΑΞΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΩΝ 33 ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΩΝ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΤΗΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.


https://www.aitherikigrafi.gr/33-protokolla-2-nomoi

ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ -
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ



Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ






ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ 
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΡΗΤΗΣ
Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ



 

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΕΡΙΦΥΛΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Η ΔΙΚΑΙΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

https://erifylh.blogspot.com 

E-MAIL: erifylh.blog@gmail.com 

  

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΜΑΣ:

FACEBOOK: https://www.facebook.com/erifylh.blogspot/

TWITTER: https://twitter.com/ErifylhBlogspot

INSTAGRAM: https://www.instagram.com/erifylh_blog/

 

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚΣ:

https://e-sykissamou.blogspot.com

https://toploiotonfaiakon.blogspot.com