Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΝΟΜΟΣ 4389 – ΣΥΣΤΑΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΧΩΡΙΣ ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ


Στις 27 Μαίου 2016 με το Νόμο 4389 Συστήθηκε η περίφημη ΑΑΔΕ ή Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.


Διαβάζοντας κάποιος τον σχετικό Νόμο, απο τις πρώτες κιόλας γραμμές, διαπιστώνει ότι η Συγκεκτιμένη Αρχή, είναι μία Αρχή ΦΑΝΤΑΣΜΑ, διότι όπως ορίζεται στο Άρθρο 1, είναι χωρίς νομική προσωπικότητα


Οπότε πολύ σωστά της αποδίδεται ο χαρακτηρισμός ΑΡΧΗ ΦΑΝΤΑΣΜΑ, γιατό όπως γνωριζουμε σε ολόκληρο τον κόσμο υφίστανται δυο ιδιότητες 1) τα φυσικά προσωπα, που είμαστε εμείς όλοι οι άνθρωποι και 2) τα Νομικά πρόσωπα (Δημοσίου ή Ιδιωτικού δικαίου) που είναι όλες εταιρείες.

Στην προκειμένη περίπτωση δεν συμβαίνει τίποτα από τα δυο. Και στη συνέχεια στο Άρθρο 1 ορίζει ότι αυτή η Αρχή Φάντασμα έχει σκοπό, τον προσδιορισμό, τη βεβαίωση και την είσπραξη των φορολοφικών οφειλών.

Δηλαδή, μια Αρχή Φάντασμα, που δεν έχει Νομική προσωπικότητα, αποκτά την δύναμη να Προσδιορίζει αλλά και να Εισπράττει τους φόρους από τους Έλληνες πολίτες.

Στη συνέχεια στο Άρθρο 2, ορίζει ότι αυτή η Αρχή Φάντασμα, που δεν έχει νομική προσωπικότητα, Απολαύει λειτουργικής ανεξαρτησίας, διοικητικής και οικονομικής αυτοτέλειας και δεν υπόκειται σε έλεγχο ή εποπτεία από κυβερνητικά όργανα, κρατικούς φορείς ή άλλες διοικητικές αρχές



Δηλαδή, μια Αρχή Φάντασμα που δεν έχει Νομική προσωπικότητα, που έχει την δύναμη να Προσδιορίζει αλλά και να Εισπράττει τους φόρους από τους Έλληνες πολίτες, ΔΕΝ υπόκειται σε κανέναν απολύτως Έλεγχο ή Εποπτεία από κυβερνητικά όργανα , κρατικούς φορείς ή άλλες διοικητικές αρχές.

Στην απλή καθημερινή μας γλώσσα θα λέγαμε ότι ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ.

Και αυτά ορίζοντε μόνο στα 2 πρώτα άρθρα του Νόμου 4389, που ο καθένας μπορεί να τον αναζητησει στο εθνικό τυπογραφείο ή στην ιστοσελίδα του Ελληνικού Κοινοβουλίου, να τον διαβάσει και να ΦΡΙΞΕΙ. Να  ΘΥΜΩΣΕΙ. 

ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΥΜΩΝΕΙΣ? 

ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΥΠΟΜΕΝΕΙΣ, 
ΘΑ ΑΝΕΧΕΣΑΙ
ΘΑ ΑΔΡΑΝΕΙΣ
ΘΑ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙΣ 

ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΆ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ???

ΕΙΔΕΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΝΑ ΠΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΦΑΝΤΑΣΜΑ? ΚΑΝΕΝΑΣ. ΟΛΟΙ ΤΟ ΨΗΦΙΣΑΝ ΚΑΙ ΕΊΝΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΙ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΥΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

ΜΟΝΟ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΑΙ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΑΠΕΣΤΕΙΛΕ ΕΞΩΔΙΚΟ ΑΙΤΟΥΜΕΝΟΙ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΜΕΝΩΝ ΑΠΑΝΤΉΣΕΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΎΣΤΑΣΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΦΑΝΤΑΣΜΑ, 

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΜΕ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ 
ΣΤΟΝ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΑΣ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ
ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ

ΠΗΓΗ: ΕΥΝΟΜΙΑ