Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΜΝΗΜΟΝΙΑ Ή ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ; OI ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΟΥ ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΞΟΥΝ


ΜΝΗΜΟΝΙΟ 2015
ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ Γ.: ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ Ελλάδα Μνημόνιο Συνεννόησης για τριετές πρόγραμμα του ΕΜΣ

Μέχρι τα τέλη του Αυγούστου του 2015, οι αρχές θα ολοκληρώσουν μια ολοκληρωμένη στρατηγική για το χρηματοπιστωτικό σύστημα το οποίο έχει επιδεινωθεί σημαντικά από τα τέλη του 2014. Η κύρια εστίαση της στρατηγικής θα είναι στην αποκατάσταση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας και τη βελτίωση της βιωσιμότητας των τραπεζών με τα ακόλουθα μέτρα: i) εξομάλυνση της ρευστότητας και των όρων πληρωμής και ενίσχυση των τραπεζικών κεφαλαίων· ii) ενίσχυση της διακυβέρνησης· και iii) αντιμετώπιση του προβλήματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Η στρατηγική αυτή, η οποία θα βασιστεί στο έγγραφο στρατηγικής του 2013, λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη το διαφορετικό πλαίσιο και τις συνθήκες του χρηματοπιστωτικού συστήματος, θα περιλαμβάνει σχέδια σχετικά με τις ξένες θυγατρικές των ελληνικών τραπεζών σύμφωνα με τα προγράμματα αναδιάρθρωσής τους που έχουν εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και θα έχει ως στόχο την προσέλκυση διεθνών στρατηγικών επενδύσεων στις τράπεζες και την επιστροφή τους σε ιδιωτικό ιδιοκτησιακό καθεστώς μεσοπρόθεσμα.

 Η αποκατάσταση της ρευστότητας και των κεφαλαίων στο τραπεζικό σύστημα Οι αρχές έχουν δεσμευτεί υπέρ, αφενός, της διατήρησης επαρκούς ρευστότητας στο τραπεζικό σύστημα σύμφωνα με τους κανόνες του Ευρωσυστήματος και, αφετέρου, της επίτευξης διατηρήσιμου μοντέλου τραπεζικής χρηματοδότησης μεσοπρόθεσμα. Στο πλαίσιο αυτό, οι τράπεζες θα κληθούν να υποβάλλουν τριμηνιαία σχέδια χρηματοδότησης στην Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ), ώστε να εξασφαλίζεται η συνεχής παρακολούθηση και αξιολόγηση των αναγκών ρευστότητας. Οι αρχές θα παρακολουθούν και θα διαχειρίζονται τη διαδικασία για τη χαλάρωση των ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων, λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες ρευστότητας στο τραπεζικό σύστημα, έχοντας συγχρόνως στόχο την ελαχιστοποίηση των μακροοικονομικών επιπτώσεων των ελέγχων. Αποθεματικό ασφαλείας ύψους έως 25 δισεκατομμυρίων ευρώ προβλέπεται στο πλαίσιο του προγράμματος για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων αναγκών για την ανακεφαλαιοποίηση των βιώσιμων τραπεζών και το κόστος εξυγίανσης των μη βιώσιμων τραπεζών, σε πλήρη συμμόρφωση με τους κανόνες της ΕΕ για τον ανταγωνισμό και τις κρατικές ενισχύσεις.

Μετά από μια αξιολόγηση των προβλεπόμενων κεφαλαιακών αναγκών των τεσσάρων βασικών τραπεζών από την ΕΚΤ και την υποβολή των σχεδίων κεφαλαιοποίησης από τις τράπεζες, τυχόν εναπομένουσες ελλείψεις κεφαλαίων που εντοπίζονται θα αντιμετωπιστούν πλήρως μέχρι τα τέλη του 2015 το αργότερο. Η Τράπεζα της Ελλάδος θα αξιολογήσει τις κεφαλαιακές ανάγκες των λοιπών τραπεζών στις περιπτώσεις που δεν το έπραξε πρόσφατα. Το πλαίσιο ανακεφαλαιοποίησης θα αναπτυχθεί με σκοπό τη διατήρηση της ιδιωτικής διαχείρισης των τραπεζών που ανακεφαλαιοποιήθηκαν και τη διευκόλυνση ιδιωτικών στρατηγικών επενδύσεων.


ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΠΟΛΙΤΗ; ΟΛΟ ΘΑ ΣΩΖΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΟΜΑΓΑΖΑ, ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΒΑΤΖΑ, (25 ΔΙΣ ΕΥΡΩ) ΚΑΙ ΑΝ ΤΥΧΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΟΥΝ ΚΕΡΔΟΦΟΡΑ (ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ) ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΞΑΝΑ. ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΟΥ ΠΗΡΑ ΡΙΣΚΟ ΝΑ ΣΩΣΩ ΤΑ ΠΟΡΝΕΙΑ ΣΑΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΩ, ΘΑ ΣΑΣ ΤΑ ΞΑΝΑΧΑΡΙΣΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕ ΞΑΝΑΚΛΕΨΕΤΕ;

ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΣΑΣ. ΗΡΘΑΤΕ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΑΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΣΩΣΟΥΜΕ. ΤΟ ΚΑΝΑΜΕ! ΦΕΡΤΕ ΤΩΡΑ ΠΙΣΩ ΤΑ ΔΑΝΕΙΚΑ ΜΑΣ.... ΑΛΛΙΩΣ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ.

ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΟΣΟ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙΣ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΣΟΥ, ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΙΜΑ ΘΑ ΣΟΥ ΠΙΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΒΑΜΠΙΡ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΣΑΝ ΜΟΝΟΥΣ ΙΚΑΝΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΕΝΩ ΜΟΝΟ ΑΔΙΚΟ ΠΑΡΑΓΟΥΝ. ΕΝΩΣΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΝΑ ΝΙΩΣΟΥΝ ΤΟ ΦΟΒΟ ΠΟΥ ΕΝΙΩΘΕΣ ΕΣΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ.


 

ΓΡΑΦΕΙΑ Ε.ΣΥ.

ΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ «Ε.ΣΥ. - ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ» ΙΔΡΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ, ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΔΗΜΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ.
ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΟΥΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΑΝΙΩΝ ΑΞΙΑΚΩΝ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ, ΕΝΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ, ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΚΟΜΜΑ, ΧΩΡΙΣ ΔΟΓΜΑ, ΧΩΡΙΣ ΧΡΩΜΑ.
ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΘΕΣΗ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΕΓΟΝΗ ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΑ ΜΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΚΡΥΦΟΥΣ ΥΠΟΚΙΝΗΤΕΣ, ΑΠΟ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΛΕΣΧΕΣ, ΑΝΩΝΥΜΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΚΟΤΕΙΝΟΥΣ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΟΥΣ.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΈΛΛΗΝΕΣ, ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΑΣ ΈΘΝΟΣ, ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΑΣ ΓΟΝΙΔΙΩΜΑ, ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΕΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΤΕΡΑΣΤΙΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ, ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΦΩΤΕΙΝΗ ΚΑΙ ΛΑΜΠΕΡΗ, ΟΠΩΣ ΤΗΣ ΑΞΙΖΕΙ.