Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ


Συνεδρίασε στις 8 Δεκεμβρίου 2021 στην Αθήνα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ). Διεξήχθη εκτεταμένη συζήτηση για όλα τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν σήμερα τους Έλληνες κτηνοτρόφους, μέσα στις δύσκολες συνθήκες που βρισκόμαστε. Συνθήκες που δημιουργούν προβλήματα βιωσιμότητας και έχουν να κάνουν με το υψηλό κόστος παραγωγής, όπως είναι οι ζωοτροφές και η ενέργεια, τις ανασφάλειες και δυσκολίες που δημιουργούνται στην άσκηση του κτηνοτροφικού επαγγέλματος σε ένα άστατο οικονομικό περιβάλλον. Αναπτύχθηκε έντονος προβληματισμός και εμπλουτίσθηκε περαιτέρω το πλαίσιο σκέψεων και παρεμβάσεων που θα πρέπει να εξετάσει και υλοποιήσει το ΔΣ του ΣΕΚ, άμεσα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, τόσο σε θεσμικό όσο και οργανωτικό επίπεδο.

Τα βασικά θέματα που απασχόλησαν το Διοικητικό Συμβούλιο αφορούσαν:

Το υψηλό κόστος των ζωοτροφών και της ενέργειας. Η αύξηση των ζωοτροφών σε ποσοστά που κυμαίνονται από 25% έως 40% και της ενέργειας σε ποσοστά πάνω από 40% δημιουργούν κατάσταση ασφυξίας στην Ελληνική κτηνοτροφία. Η αυξήσεις αυτές σε μεγαλύτερο βαθμό, λόγω μεταφορικού κόστους επιβαρύνουν ιδιαίτερα τους κτηνοτρόφους των νησιωτικών περιοχών. Ακόμη και για τους αιγοπροβατοτρόφους οι αυξημένες για φέτος τιμές γάλακτος δεν μπορούν να καλύψουν ούτε το 50% των αυξήσεων του κόστους παραγωγής. Αποφασίσθηκε το ΔΣ να συνεχίσει τις θεσμικές παρεμβάσεις προς την πολιτική ηγεσία για λήψη άμεσων μέτρων ενίσχυσης για τις ζωοτροφές, αλλά και μείωσης του κόστους ενέργειας με μέτρα επιδοτούμενων «κτηνοτροφικών φωτοβολταϊκών». Η αμεσότητα έγκειται στο ότι υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα βιωσιμότητας στην αγελαδοτροφία, πτηνοτροφία, αιγοπροβατοτροφία και χοιροτροφία που αντιμετωπίζει επί πλέον κατάρρευση τιμών. Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για την προετοιμασία πρότασης για το πως η επιδότηση του μεταφορικού κόστους για τα μικρά νησιά, θα φθάσει σε μείωση του κόστους παραγωγής και όχι σε απορρόφησή της από τους εμπόρους.


ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΕΚ ΠΑΝΩ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΑΛΑΝΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΗΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΟΥΣΙΑ. ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ Ή ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ. ΚΑΛΕΣ ΟΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΛΥΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ. ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗ ΟΙ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΑΞΕΙ ΟΥΤΕ ΤΑ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟ.


Τα χρέη των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων προς τις Τράπεζες, είναι ένα πρόσθετο δυσβάστακτο βάρος που σηκώνουν οι Έλληνες κτηνοτρόφοι. Χρέη που δημιουργήθηκαν στην προσπάθεια δημιουργίας των απαιτούμενων σταβλικών εγκαταστάσεων και ζωικού κεφαλαίου.
Επί πλέον η επιβολή πρόσθετου φόρου (ΕΝΦΙΑ) στις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, επέχει θέση «προστίμου» προς τους κτηνοτρόφους. Αυτό το χαράτσι ο ΣΕΚ παλεύει 2 χρόνια τώρα να το καταργήσει. Η εγκατάσταση είναι μέσο παραγωγής. Δεν το φορολογείς.


ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΛΗΓΕΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΤΑ ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ Η ΥΨΗΛΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΩΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΟΙ  ΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΝΑ ΔΑΝΕΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ Ή ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ. ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΗΤΟ ΕΝΦΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΙΣΟΠΕΔΩΣΕΙ.

ΠΑΡΑΤΗΡΩΝΤΑΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙ ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΕΙΝΑΙ; ΠΟΙΟΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ; ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΑΡΑΓΩΓΟ Ή ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΜΑΓΑΖΑ (ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΑΑΔΕ ΚΤΛ.) ΠΟΥ ΤΟΝ ΔΥΝΑΣΤΕΥΟΥΝ; ΤΗΡΕΙ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΙ; ΑΣ ΒΓΑΛΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΙΩΝΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.


Τα προβλήματα που προέκυψαν από την προκαταβολή της Ενιαίας Ενίσχυσης στους παραγωγούς. Επικρίθηκε έντονα η προώθηση της ΚΥΑ της 5/10/2021 για τους βοσκοτόπους, που δημιούργησε προβλήματα στην πληρωμή των προκαταβολών, ιδιαίτερα των κτηνοτρόφων, καθώς επίσης και των προβληματικών πρακτικών διανομής του Εθνικού Αποθέματος, με καταχρηστικές εξασκήσεις δικαιωμάτων και που τελικά ζημιώνουν τους πραγματικούς παραγωγούς και ιδιαίτερα τους νέους. Το ΔΣ έθεσε τα προβλήματα προς επίλυση στο ΥΠΑΑΤ, προώθησε στο μέτρο του δυνατού την εξεύρεση λύσεων και θα παρακολουθήσει ιδιαίτερα την υλοποίηση της εκκαθάρισης της Ενιαίας Ενίσχυσης. Τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με την ΚΥΑ θα καταβληθεί προσπάθεια να μη συνεχισθούν το 2022.


ΟΙ ΠΕΡΙΒΟΗΤΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΟΛΩΣ ΤΥΧΑΙΩΣ ΑΛΛΑΞΕ Η ΚΟΙΝΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΜΕ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΝΑ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΣΚΟΤΟΠΟΥΣ. ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΑΠΟΘΕΜΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΝ ΣΟΒΑΡΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΕ ΝΕΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ.

Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΕΧΕΙ ΚΑΘΗΚΟΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΜΕ ΑΜΕΣΟΤΗΤΑ ΛΥΣΕΩΝ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΡΓΟΣΧΟΛΑ Ή ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ. ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΑ ΤΩΝ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ. ΕΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΩΣ ΠΟΤΕ Ο ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΟΛΗΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑΣ;


Η υλοποίηση των κατευθύνσεων της ΝΕΑΣ ΚΑΠ. Το ΔΣ έχοντας γνώση των προβλημάτων της Ελληνικής Κτηνοτροφίας, συζήτησε αρκετούς από τους τομείς ορθολογικής παρέμβασης στον προγραμματισμό υλοποίησης της ΚΑΠ 2023-27 , σε ειδική συνεδρίαση θα εξειδικεύσει πλήρως, τις θεσμικές παρεμβάσεις του.

Βελτίωση της θέσης της Ελληνικής Κτηνοτροφίας στην διατροφική αλυσίδα. Ο ΣΕΚ στην προσπάθεια της προστασίας του κτηνοτροφικού κλάδου και των βασικών προϊόντων του (ΦΕΤΑ και Κρέας) από αθέμιτες εμπορικές πρακτικές, αλλά και καλύτερης οργάνωσης της παραγωγής, επεξεργασίας, τυποποίησης και διάθεσης, προωθεί την θεσμική του παρέμβαση μέσω αντίστοιχων Διεπαγγελματικών Οργανώσεων. Ο κτηνοτροφικός κλάδος που έχει την πρώτη θέση στην διατροφική αλυσίδα, απασχολεί σημαντικό αριθμό παραγωγών και το σημαντικότερο διατηρεί ζωντανή την ύπαιθρο, δεν μπορεί να είναι ο αδύναμος κρίκος της αλυσίδας. Πρέπει να είναι ο πιο δυνατός. Και ο ΣΕΚ θα το πετύχει και με την συμμετοχή του σε αντίστοιχες Διεπαγγελματικές Οργανώσεις, με αρχές διαφάνειας, ενίσχυσης της συνεργατικότητας και με γνώση της δύναμης της Ελληνικής Κτηνοτροφίας.



Επί πλέον συζητήθηκαν οι διαδικασίες των παρεμβάσεων στην ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ (Προστασία, Διάσωση και Γενετική Βελτίωση ντόπιων φυλών κτηνοτροφικών ζώων) καθώς επίσης και η θετική εξέλιξη στην πορεία των ανειλημμένων προγραμμάτων του ΣΕΚ και αφορούν α) Την «Κατάρτιση και Πιστοποίηση Γνώσεων και Δεξιοτήτων στον ιδιωτικό τομέα» και β) Μέτρο 16 «Συνεργασία ΠΑΑ 2014-2020 –ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΦΕΤΑ».

Ο ΣΕΚ μαζί με όλους τους Έλληνες κτηνοτρόφους, διεκδικεί και θα διεκδικεί με όλα τα μέσα, την άμεση στήριξη των παραγωγών για τις ζωοτροφές και για το ενεργειακό κόστος.


ΠΗΓΗ :  www.sek-greece.gr


ΤΟ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ ΕΧΕΙ ΠΛΟΥΣΙΑ ΧΛΩΡΙΔΑ ΚΙ ΕΤΣΙ ΤΑ ΖΩΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΡΑΦΟΥΝ ΣΩΣΤΑ. ΤΑ ΕΝΓΧΩΡΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΑΜΑΧΗΤΑ ΚΑΙ ΑΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΑ, ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥ ΘΡΕΠΤΙΚΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ, ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΡΟΩΘΟΥΝΤΑΙ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ. ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ (ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΜΦΙΒΟΛΟΥ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ) ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΜΑΣ.

ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΠΟΥ ΗΓΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΣΤΗΣ ΑΚΡΗ ΚΑΙ ΑΣ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ. ΟΛΗ ΜΑΣ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΘΕΙΟ ΔΩΡΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΙΔΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΄Η ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ.

ΚΑΛΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΕΡΓΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΟΛΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΜΕ ΤΟΣΑ ΒΟΥΝΑ ΚΑΙ ΕΥΦΟΡΕΣ ΠΕΔΙΑΔΕΣ ΟΠΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ  ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΜΕΝΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΠΑΓΕΛΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ Ο ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ Ο ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ, ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΙΣΤΩΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ (ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟ ΑΕΡΑ!).


ΤΕΛΙΚΑ ΜΗΠΩΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ; ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΜΑΣ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ; ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΣΗ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ.


ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΜΙΑ ΑΜΙΓΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ "Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ". ΜΕ ΕΤΟΙΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ, ΜΕ ΕΤΟΙΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΔΟΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ, ΜΕ ΕΤΟΙΜΕΣ ΕΣΤΙΕΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΗΣ ΤΩΝ ΙΚΑΝΟΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΑΞΙΟΤΕΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΙΕΡΗ ΜΑΣ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΕΛΛΑΝΙΟ ΑΞΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΩΝ 33 ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΩΝ.


ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΣΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΑΔΕΛΦΕ ΜΟΥ ΤΟ ΚΡΑΤΑΣ ΕΣΥ. ΜΕΝΕΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΞΕΚΛΕΙΔΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΗΣ ΦΥΛΑΚΗΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕΣ... ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ!!!





ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ "Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ" ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ:

 5.0 ΓΕΩΡΓΙΑ/ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ/ ΑΛΙΕΙΑ / ΠΑΡΑΓΩΓΑ

5.1. Η Ελλήνων Συνέλευσις δίνει τεράστια βάση στην ανάπτυξη όλων των πρωτογενών παραγωγικών πηγών. Η γεωργία θα αναπτυχθεί με τον πιο δυνατό τρόπο. Θα καθιερωθεί σε ολόκληρη την επικράτεια η καλλιέργεια μόνο με παραδοσιακούς Ελληνικούς σπόρους.

5.2. Θα αναπτυχθεί με πρόγραμμα ώστε το 60 % της γεωργικής παραγωγής να καθιστά αυτάρκη την χώρα μας από τα γεωργικά προϊόντα. Θα γίνει αναγνώριση όλων των φυτών της ελληνικής χλωρίδας καθώς και των παραγώγων τους, πχ ελαίων για θεραπευτικούς και για καλλωπιστικούς σκοπούς .

5.3. Θα επανακτηθεί και συμπληρωθεί εκ νέου το ταμείο των ελληνικών σπόρων.

5.4. Θα γίνει έλεγχος της τροφικής αλυσίδας και θα απαγορευθούν όλοι οι «GM» γενετικά τροποποιημένοι σπόροι και τα παράγωγα αυτών.

5.5. Η Πολιτεία θα αναλάβει να διασφαλίσει τους πολίτες με τρόφιμα απαλλαγμένα από «GM» γενετικά τροποποιημένους σπόρους, θα προσφέρει εξελιγμένες μεθόδους ανάπτυξης που θα βασίζονται στις τεχνικές καλλιέργειας που ακολουθούν τις αρχέγονες αρχές όπως διατυπώνονται στη μητέρα φύση, και το πότισμα θα γίνεται μόνο με καθαρό νερό απαλλαγμένο από δηλητήρια, τοξίνες όπως φθόριο κτλ,

5.6. Θα δημιουργηθεί μηχανισμός υποστήριξης για όλες τις μονάδες γεωργικής και ζωικής παραγωγής, μέσω προηγμένων τεχνολογιών που θα είναι εναντίον των γενετικά τροποποιημένων σπόρων και υβριδίων, με την λήψη ταυτόχρονα υποχρεωτικών εφαρμοστικών μέτρων για καλλιέργειες με τους φυσικούς τοπικούς σπόρους που δεν έχουν υποστεί επεξεργασία, έτσι ώστε η Ελλάδα να γίνει ξανά ένα οργανικό πρότυπο φυσικής ανάπτυξης και οτιδήποτε καλλιεργείται στον Ελληνικό χώρο να είναι πραγματικά βιολογικό.

5.7. Η λίπανση θα γίνεται μόνο με βιολογικά λιπάσματα και εδαφοβελτιωτικά που θα παράγονται στην ελληνική επικράτεια.

5.8. Θα αναπτυχθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η βιομηχανική μεταποίηση των γεωργικών προϊόντων στα οποία μόνο θα επιτρέπεται η εξαγωγή. Το ίδιο βάρος θα δοθεί και στην κτηνοτροφία.

5.9. Θα σχεδιαστεί κατάλληλα η σχέση παραγωγής, μεταφοράς, αποθήκευσης, συντήρησης, διάθεσης στην τοπική αγορά και των εξαγωγών ούτως ώστε να αποκτηθεί αμεσότητα μεταξύ παραγωγού και καταναλωτή και να αναπτυχθεί υγιής ανταγωνισμός.

5.10. Θα υπάρχει αυστηρή εποπτεία για την τήρηση των προδιαγραφών.

5.11. Θα δοθεί προώθηση ώστε το 80 % των προϊόντων της κτηνοτροφίας να καλύπτει την εγχώρια κατανάλωση.

5.12. Θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην παραγωγή οικολογικών ζωοτροφών.

5.13. Θα δοθεί βάση στην αναπαραγωγή των ζώων της Ελληνικής πανίδας.

5.14. Η ανάπτυξη τους θα γίνεται μόνο σε φυσικό περιβάλλον και θα απαγορεύεται κάθε αυξητικό, διατροφικό συμπλήρωμα, ορμόνες κτλ.

5.15. Είμαστε η χώρα των υδάτων είναι φυσιολογικό να υπάρχει υδατοκαλλιέργεια όλων των ειδών.

5.16. Θα δοθεί βαρύτητα στις υδατοκαλλιέργειες ιχθύων, οστράκων και μαλακίων και ότι παράγεται ως τελικό προϊόν της μητέρας φύσης.

5.17. Η Πολιτεία είναι έτοιμη να παράσχει κάθε στήριξη για την επίτευξη των ανωτέρω με την δική της ή όχι συμμετοχή στην υλοποίηση τους.






ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ -
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ



Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ 
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΡΗΤΗΣ
Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ







  


ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΕΡΙΦΥΛΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Η ΔΙΚΑΙΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

https://erifylh.blogspot.com 

E-MAIL: erifylh.blog@gmail.com 

  

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΜΑΣ:

FACEBOOK: https://www.facebook.com/erifylh.blogspot/

TWITTER: https://twitter.com/ErifylhBlogspot

INSTAGRAM: https://www.instagram.com/erifylh_blog/

 

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚΣ:

https://e-sykissamou.blogspot.com

https://toploiotonfaiakon.blogspot.com