Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΟΙ ΠΛΗΓΕΣ ΤΗΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ


ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΕΠΙΠΟΝΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΥΧΡΟΝΩΣ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΤΙΣ ΜΑΧΕΣ ΤΟΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΑ ΜΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΝ.

ΟΙ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ, ΟΠΟΥ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΜΟΙΑΣΟΥΜΕ ΩΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΗΡΩΕΣ. 




ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΟΠΩΣ ΤΑ ΑΚΡΑΙΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ, ΤΑ ΔΥΣΒΑΤΑ ΚΑΙ ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΑ ΕΔΑΦΗ ΚΑΙ ΤΑ ΛΙΓΟΣΤΑ ΕΥΦΟΡΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΒΟΣΚΗΣΟΥΝ ΤΑ ΖΩΑ ΤΟΥΣ.




ΠΑΡ' ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΙ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΜΑΣ ΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΘΑΡΡΟΣ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΔΥΣΚΟΛΟ.




ΣΕ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΜΕ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΕΧΝΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΑ ΔΥΣΚΟΛΕΨΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟ ΗΔΗ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΡΓΟ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΚΛΗΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΑΠΕΞΕΛΘΟΥΝ.


Οργή και αγανάκτηση από τους αγρότες κατά του Πρωθυπουργού για τον τρόπο επιστροφής Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο πετρέλαιο και για τις αυξήσεις στο αγροτικό ρεύμα.

Στο μεταξύ ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα συναντήσει τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, την Τετάρτη, στο Σότσι. Η συνάντηση της Τετάρτης θα είναι η πρώτη συνάντηση των δύο ηγετών μετά την εκλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη (ο πρωθυπουργός είχε συναντήσει τον κ. Πούτιν στην Αθήνα το 2016 ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης) καθώς η προγραμματισμένη για τις 25 Μαρτίου 2021 επίσκεψη του Βλαντίμιρ Πούτιν στην Αθήνα για την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση ακυρώθηκε λόγω πανδημίας. Για μια ακόμη φορά όμως σε μια ελληνορώσικη συνάντηση θα απουσιάσει από την ατζέντα των συνομιλιών το ρώσικο εμπάργκο στις εισαγωγές ελληνικών αγροτικών προϊόντων.

Την ίδια στιγμή μεγάλος αναβρασμός υπάρχει στις τάξεις των αγροτών με την επιστροφή ΕΦΚ στο πετρέλαιο. Ο διαχωρισμός σε νέους αγρότες και αγρότες-μέλη συνεργατικών σχημάτων, που θα εισπράξουν την επιστροφή του φόρου, όπως προωθούν τα υπουργεία Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης, βρίσκει αντίθετη την μεγάλη πλειοψηφία που δεν θα πάρει ούτε ένα ευρώ για το πετρέλαιο που χρησιμοποιεί για αγροτική χρήση. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η κυβέρνηση 25.000 είναι οι νέοι αγρότες και ακόμα 25.000 όσοι συμμετέχουν σε προγράμματα συμβολαιακής γεωργίας που θα λάβουν την επιστροφή. Για όσους είναι μέλη συνεταιρισμών θα πρέπει να πουλήσουν την παραγωγή τους μέσω της οργάνωσης (αλλά πολλοί συνεταιρισμοί δεν εμπορεύονται όλα τα προϊόντα που καλλιεργούν τα μέλη τους). Στα χωριά θα έχουμε αυτούς που θα πάρουν επιδότηση για πετρέλαιο και αυτούς που δεν θα πάρουν, λες και οι δεύτεροι δεν βάζουν καύσιμο στο τρακτέρ τους για να δουλέψουν στο χωράφι.

Το άλλο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλοι οι αγρότες είναι η Ρήτρα Αναπροσαρμογής Χρεώσεων Προμήθειας στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος. Οι υπέρογκες αυξήσεις κάνουν μη βιώσιμες τις καλλιέργειες. Στο Μαξίμου δεν έχουν αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος, σε μια χρονική περίοδο που έχουμε αύξηση στις τιμές λιπασμάτων, ζωοτροφών, σπόρων, φυτοπροστατευτικών, εργατικών (η έλλειψη έχει φέρει μεγάλη αύξηση στο μεροκάματο που στα υπουργεία δεν γνωρίζουν), ακόμη και είδων συσκευασίας. Όσο και να αυξηθούν οι τιμές παραγωγού στα προϊόντα δεν μπορούν να καλύψουν το κόστος άρδευσης και ενέργειας που έχει εκτιναχθεί λόγω του συγκεκριμένου φόρου.


ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΡΘΡΟ,  ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΙΑ ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ. ΟΙ ΠΡΟΥΧΟΝΤΕΣ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ, ΕΝΩ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΓΑΝΑΚΤΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΥΨΗΛΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΥΡΩ.

ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΥΡΩ ΣΕ ΕΝΑ ΚΛΑΔΟ ΤΟΣΟ ΚΑΤΑΠΟΝΕΜΕΝΟ, ΠΟΥ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΚΤΕΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΔΥΣΒΑΤΕΣ, ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ.

ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΥΤΕ ΜΙΣΟ ΕΥΡΩ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ, ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΕΚΔΡΟΜΗ Ή ΚΑΠΟΥ ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΕΝΑ ΩΡΑΙΟ ΠΟΛΥΤΕΛΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΒΟΥΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΥΣΒΑΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΝ ΤΑ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΤΡΟΦΗ ΤΟΥΣ.

ΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΠΛΗΓΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ.



ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΟΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΕΧΕΙ ΦΕΡΕΙ ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΖΩΟΤΡΟΦΕΣ, ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ Ή ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΣΕ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ, ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΣΤΑ ΥΨΗ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΑΠ' ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΖΩΑ ΤΟΥΣ.

Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΚΟΙΝΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ ΠΟΥ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΑΡΚΕΤΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ, ΤΑ ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΑ, Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΥΡΩ ΟΠΩΣ ΠΟΕΙΠΑΜΕ ΚΑΙ Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΝ  ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ, ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ.

ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΑΣΕΒΕΙΑ ΚΑΙ Η ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ, ΣΕ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ, ΣΕ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΒΟΥΝΩΝ, ΤΩΝ ΠΕΔΙΑΔΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΑΛΛΑΣΩΝ. ΣΕ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΣΟΔΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟ ΚΛΑΔΟ, ΟΝΤΑΣ ΩΣ Ο ΠΥΛΩΝΑΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΜΑΣ.

ΣΕ ΑΥΤΟ ΕΔΩ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ....

ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΟΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΑΜΕ, Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΟΦΕΙΛΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΘΗΚΟΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΑΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ, ΝΑ ΠΡΟΩΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΑ ΕΓΧΩΡΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΣΠΙΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΙΑ.

ΟΜΩΣ ΠΑΡΑ ΤΑΥΤΑ ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΑΙ  ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΑ ΣΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ;;;;;;

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ;;;;;;

Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΑΣ ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΣ ΒΓΑΛΕΙ ΤΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ.


ΣΕ ΑΥΤΟ ΕΔΩ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ, ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΣΤΟ ΦΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΖΩΪΚΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΥΠΑΡΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΟΠΩΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:



1) 600 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΑΡΙΑ  ΚΑΤΑΤΕΘΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ.


2) 2,3 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΕΒΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΟΜΗΣΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ, ΜΕ ΤΙΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ.


3) 5,5 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΩΡΕΑ 8 ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ «ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ» ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ.


4) ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ 115,5 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΣΤΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΤΟΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΕΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ.



ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ, ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΩΤΑΤΟΣ ΘΕΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ, ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ 6199/4-9-2015.


ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΟΤΑΝ ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΑ ΗΝΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΚΙΟΛΑΣ, ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΑΝΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΔΕΣΜΕΥΣΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΘΗΚΟΝ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΜΑΣ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΟ ΕΠΑΚΡΟ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ "Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ" ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ:

 5.0 ΓΕΩΡΓΙΑ/ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ/ ΑΛΙΕΙΑ / ΠΑΡΑΓΩΓΑ

5.1. Η Ελλήνων Συνέλευσις δίνει τεράστια βάση στην ανάπτυξη όλων των πρωτογενών παραγωγικών πηγών. Η γεωργία θα αναπτυχθεί με τον πιο δυνατό τρόπο. Θα καθιερωθεί σε ολόκληρη την επικράτεια η καλλιέργεια μόνο με παραδοσιακούς Ελληνικούς σπόρους.

5.2. Θα αναπτυχθεί με πρόγραμμα ώστε το 60 % της γεωργικής παραγωγής να καθιστά αυτάρκη την χώρα μας από τα γεωργικά προϊόντα. Θα γίνει αναγνώριση όλων των φυτών της ελληνικής χλωρίδας καθώς και των παραγώγων τους, πχ ελαίων για θεραπευτικούς και για καλλωπιστικούς σκοπούς .

5.3. Θα επανακτηθεί και συμπληρωθεί εκ νέου το ταμείο των ελληνικών σπόρων.

5.4. Θα γίνει έλεγχος της τροφικής αλυσίδας και θα απαγορευθούν όλοι οι «GM» γενετικά τροποποιημένοι σπόροι και τα παράγωγα αυτών.

5.5. Η Πολιτεία θα αναλάβει να διασφαλίσει τους πολίτες με τρόφιμα απαλλαγμένα από «GM» γενετικά τροποποιημένους σπόρους, θα προσφέρει εξελιγμένες μεθόδους ανάπτυξης που θα βασίζονται στις τεχνικές καλλιέργειας που ακολουθούν τις αρχέγονες αρχές όπως διατυπώνονται στη μητέρα φύση, και το πότισμα θα γίνεται μόνο με καθαρό νερό απαλλαγμένο από δηλητήρια, τοξίνες όπως φθόριο κτλ,

5.6. Θα δημιουργηθεί μηχανισμός υποστήριξης για όλες τις μονάδες γεωργικής και ζωικής παραγωγής, μέσω προηγμένων τεχνολογιών που θα είναι εναντίον των γενετικά τροποποιημένων σπόρων και υβριδίων, με την λήψη ταυτόχρονα υποχρεωτικών εφαρμοστικών μέτρων για καλλιέργειες με τους φυσικούς τοπικούς σπόρους που δεν έχουν υποστεί επεξεργασία, έτσι ώστε η Ελλάδα να γίνει ξανά ένα οργανικό πρότυπο φυσικής ανάπτυξης και οτιδήποτε καλλιεργείται στον Ελληνικό χώρο να είναι πραγματικά βιολογικό.

5.7. Η λίπανση θα γίνεται μόνο με βιολογικά λιπάσματα και εδαφοβελτιωτικά που θα παράγονται στην ελληνική επικράτεια.

5.8. Θα αναπτυχθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η βιομηχανική μεταποίηση των γεωργικών προϊόντων στα οποία μόνο θα επιτρέπεται η εξαγωγή. Το ίδιο βάρος θα δοθεί και στην κτηνοτροφία.

5.9. Θα σχεδιαστεί κατάλληλα η σχέση παραγωγής, μεταφοράς, αποθήκευσης, συντήρησης, διάθεσης στην τοπική αγορά και των εξαγωγών ούτως ώστε να αποκτηθεί αμεσότητα μεταξύ παραγωγού και καταναλωτή και να αναπτυχθεί υγιής ανταγωνισμός.

5.10. Θα υπάρχει αυστηρή εποπτεία για την τήρηση των προδιαγραφών.

5.11. Θα δοθεί προώθηση ώστε το 80 % των προϊόντων της κτηνοτροφίας να καλύπτει την εγχώρια κατανάλωση.

5.12. Θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην παραγωγή οικολογικών ζωοτροφών.

5.13. Θα δοθεί βάση στην αναπαραγωγή των ζώων της Ελληνικής πανίδας.

5.14. Η ανάπτυξη τους θα γίνεται μόνο σε φυσικό περιβάλλον και θα απαγορεύεται κάθε αυξητικό, διατροφικό συμπλήρωμα, ορμόνες κτλ.

5.15. Είμαστε η χώρα των υδάτων είναι φυσιολογικό να υπάρχει υδατοκαλλιέργεια όλων των ειδών.

5.16. Θα δοθεί βαρύτητα στις υδατοκαλλιέργειες ιχθύων, οστράκων και μαλακίων και ότι παράγεται ως τελικό προϊόν της μητέρας φύσης.

5.17. Η Πολιτεία είναι έτοιμη να παράσχει κάθε στήριξη για την επίτευξη των ανωτέρω με την δική της ή όχι συμμετοχή στην υλοποίηση τους.






 



ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ -
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ



Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ 
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΡΗΤΗΣ
Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ







  


ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΕΡΙΦΥΛΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Η ΔΙΚΑΙΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

https://erifylh.blogspot.com 

E-MAIL: erifylh.blog@gmail.com 

  

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΜΑΣ:

FACEBOOK: https://www.facebook.com/erifylh.blogspot/

TWITTER: https://twitter.com/ErifylhBlogspot

INSTAGRAM: https://www.instagram.com/erifylh_blog/

 

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚΣ:

https://e-sykissamou.blogspot.com

https://toploiotonfaiakon.blogspot.com