Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΟΙ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ


ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΠΟΥ ΔΙΑΝΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΠΡΟΣΤΙΘΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ.

ΟΠΩΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΜΑΣ, ΟΠΟΥ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΛΑΣΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΔΥΝΑΤΟ ΚΑΙ ΥΓΙΕΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ. ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΚΡΕΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟ ΣΕ Ο,ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΟΔΙΝΟ, ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ.

ΟΜΩΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΕΧΕΙΑΣ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΤΑ ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΚΡΕΑΤΑ ΚΑΤΑΦΕΥΓΟΝΤΑΣ ΣΕ ΠΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ, ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΑ ΝΩΠΑ ΚΑΙ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΑ ΚΡΕΑΤΑ, ΤΑ ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΣΕΡΒΟΠΟΙΗΜΕΝΑ. 
ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΠΟΙΟΤΙΚΗ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΜΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΣΩΣΤΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΝΤΑΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΟΧΗ ΤΟΥΣ.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΔΙΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΡΕΑΤΟΣ (ΕΔΟΚ), ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ,  ΑΝΔΡΕΑ ΓΕΩΡΓΟΥΔΗ, ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΚΡΕΑΤΟΣ, ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 2009 ΚΑΙ ΜΕΤΑ, ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ
ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ, (ΒΟΔΙΝΟΥ, ΚΑΙ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟΥ) ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΑ  25% ΚΑΙ 45% ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ.

ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕΤΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΝ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΑ ΤΡΙΤΟ. ΑΥΤΟ, ΦΥΣΙΚΑ, ΕΧΕΙ  ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΔΥΣΜΕΝΩΣ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΜΕΣΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ.  





ΕΔΩ ΙΣΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ. Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ;;


ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΑΛΛΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΘΑΡΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΟΦΕΙΛΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟ ΣΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΒΑΘΜΟ, ΒΟΗΘΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΩΝΤΑΣ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΑΠΕΞΕΛΘΕΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΗΔΗ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ.


ΣΕ ΑΥΤΟ ΕΔΩ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ, ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΣΤΟ ΦΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΖΩΪΚΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΥΠΑΡΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΟΠΩΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:



1) 600 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΑΡΙΑ  ΚΑΤΑΤΕΘΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ.


2) 2,3 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΕΒΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΟΜΗΣΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ, ΜΕ ΤΙΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ.


3) 5,5 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΩΡΕΑ 8 ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ «ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ» ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ.


4) ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ 115,5 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΣΤΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΤΟΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΕΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ.



ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ, ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΩΤΑΤΟΣ ΘΕΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ 6199/4-9-2015,


ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΟΤΑΝ ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΑ ΗΝΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΚΙΟΛΑΣ, ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΑΝΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΔΕΣΜΕΥΣΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΘΗΚΟΝ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΜΑΣ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΟ ΕΠΑΚΡΟ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ "Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ" ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ:

 5.0 ΓΕΩΡΓΙΑ/ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ/ ΑΛΙΕΙΑ / ΠΑΡΑΓΩΓΑ

5.1. Η Ελλήνων Συνέλευσις δίνει τεράστια βάση στην ανάπτυξη όλων των πρωτογενών παραγωγικών πηγών. Η γεωργία θα αναπτυχθεί με τον πιο δυνατό τρόπο. Θα καθιερωθεί σε ολόκληρη την επικράτεια η καλλιέργεια μόνο με παραδοσιακούς Ελληνικούς σπόρους.

5.2. Θα αναπτυχθεί με πρόγραμμα ώστε το 60 % της γεωργικής παραγωγής να καθιστά αυτάρκη την χώρα μας από τα γεωργικά προϊόντα. Θα γίνει αναγνώριση όλων των φυτών της ελληνικής χλωρίδας καθώς και των παραγώγων τους, πχ ελαίων για θεραπευτικούς και για καλλωπιστικούς σκοπούς .

5.3. Θα επανακτηθεί και συμπληρωθεί εκ νέου το ταμείο των ελληνικών σπόρων.

5.4. Θα γίνει έλεγχος της τροφικής αλυσίδας και θα απαγορευθούν όλοι οι «GM» γενετικά τροποποιημένοι σπόροι και τα παράγωγα αυτών.

5.5. Η Πολιτεία θα αναλάβει να διασφαλίσει τους πολίτες με τρόφιμα απαλλαγμένα από «GM» γενετικά τροποποιημένους σπόρους, θα προσφέρει εξελιγμένες μεθόδους ανάπτυξης που θα βασίζονται στις τεχνικές καλλιέργειας που ακολουθούν τις αρχέγονες αρχές όπως διατυπώνονται στη μητέρα φύση, και το πότισμα θα γίνεται μόνο με καθαρό νερό απαλλαγμένο από δηλητήρια, τοξίνες όπως φθόριο κτλ,

5.6. Θα δημιουργηθεί μηχανισμός υποστήριξης για όλες τις μονάδες γεωργικής και ζωικής παραγωγής, μέσω προηγμένων τεχνολογιών που θα είναι εναντίον των γενετικά τροποποιημένων σπόρων και υβριδίων, με την λήψη ταυτόχρονα υποχρεωτικών εφαρμοστικών μέτρων για καλλιέργειες με τους φυσικούς τοπικούς σπόρους που δεν έχουν υποστεί επεξεργασία, έτσι ώστε η Ελλάδα να γίνει ξανά ένα οργανικό πρότυπο φυσικής ανάπτυξης και οτιδήποτε καλλιεργείται στον Ελληνικό χώρο να είναι πραγματικά βιολογικό.

5.7. Η λίπανση θα γίνεται μόνο με βιολογικά λιπάσματα και εδαφοβελτιωτικά που θα παράγονται στην ελληνική επικράτεια.

5.8. Θα αναπτυχθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η βιομηχανική μεταποίηση των γεωργικών προϊόντων στα οποία μόνο θα επιτρέπεται η εξαγωγή. Το ίδιο βάρος θα δοθεί και στην κτηνοτροφία.

5.9. Θα σχεδιαστεί κατάλληλα η σχέση παραγωγής, μεταφοράς, αποθήκευσης, συντήρησης, διάθεσης στην τοπική αγορά και των εξαγωγών ούτως ώστε να αποκτηθεί αμεσότητα μεταξύ παραγωγού και καταναλωτή και να αναπτυχθεί υγιής ανταγωνισμός.

5.10. Θα υπάρχει αυστηρή εποπτεία για την τήρηση των προδιαγραφών.

5.11. Θα δοθεί προώθηση ώστε το 80 % των προϊόντων της κτηνοτροφίας να καλύπτει την εγχώρια κατανάλωση.

5.12. Θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην παραγωγή οικολογικών ζωοτροφών.

5.13. Θα δοθεί βάση στην αναπαραγωγή των ζώων της Ελληνικής πανίδας.

5.14. Η ανάπτυξη τους θα γίνεται μόνο σε φυσικό περιβάλλον και θα απαγορεύεται κάθε αυξητικό, διατροφικό συμπλήρωμα, ορμόνες κτλ.

5.15. Είμαστε η χώρα των υδάτων είναι φυσιολογικό να υπάρχει υδατοκαλλιέργεια όλων των ειδών.

5.16. Θα δοθεί βαρύτητα στις υδατοκαλλιέργειες ιχθύων, οστράκων και μαλακίων και ότι παράγεται ως τελικό προϊόν της μητέρας φύσης.

5.17. Η Πολιτεία είναι έτοιμη να παράσχει κάθε στήριξη για την επίτευξη των ανωτέρω με την δική της ή όχι συμμετοχή στην υλοποίηση τους.



 ΠΗΓΗ ΑΡΘΡΟΥ 



ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ 
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΡΗΤΗΣ
Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ







  


ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΕΡΙΦΥΛΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Η ΔΙΚΑΙΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

https://erifylh.blogspot.com 

E-MAIL: erifylh.blog@gmail.com 

  

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΜΑΣ:

FACEBOOK: https://www.facebook.com/erifylh.blogspot/

TWITTER: https://twitter.com/ErifylhBlogspot

INSTAGRAM: https://www.instagram.com/erifylh_blog/

 

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚΣ:

https://e-sykissamou.blogspot.com

https://toploiotonfaiakon.blogspot.com