Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΚΑΡΑΤΟΜΗΣΕΙΣ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ

 


ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΡΗΤΗΣ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΡΑΤΟΜΗΣΕΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ


Οι πολίτες παρακολουθούν εμβρόντητοι την έκθεση της διαφθοράς του επιτελικού και τελικά αδιαφανούς διοικητικού μηχανισμού που έχει δομήσει το πολιτικό σύστημα στην χώρα. Είχαμε μια κυνική ομολογία δημάρχου ενώπιον υπουργού ότι κερδήθηκαν εκλογές κατόπιν χρηματισμού πολιτών ή και με απευθείας αναθέσεις σε φίλα προσκείμενους επιχειρηματίες. 

Μια νίκη που υπερηφανεύονταν. Όμως μετά την κατακραυγή και το σχετικό βίντεο, έπαθαν κρίση τιμής. Πρόκειται ξεκάθαρα για καρατομήσεις με σκοπό τον μικρότερο διασυρμό του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας λίγες μόλις μέρες μετά την λήψη εκ νέου ψήφου εμπιστοσύνης από την Βουλή.

Η καρατόμηση του υπουργού αλλά και η διαγραφή του δημάρχου από το κυβερνών κόμμα δεν νοείται τιμωρία. Οι πολίτες δεν πρέπει να ικανοποιούνται με την δήθεν τιμωρία του πολιτικού κόστους και με τις όποιες δήθεν καρατομήσεις. Οι πολίτες πρέπει να δουν καθαρά την κρίση αξιών που έχει δημιουργηθεί στην κοινωνία.

Αυτή η κρίση αξιών καθιερώνει πλέον ως ορθό το να χρηματίζεται ο καθένας, είτε ανήκει στο διοικητικό επιτελικό κράτος του κυρίου Μητσοτάκη, είτε ακόμα και ως πολίτης. Τελικά ο ίδιος ως πολίτης αλλά και ως σύνολο πολιτών πληρώνει το δώρο που έλαβε, με δικά του χρήματα. Και η απόδειξη περί τούτου είναι εμφανής, διότι εκτέθηκαν γεγονότα που έλαβαν χώρα το 2007. Μερικά χρόνια μετά η χώρα μπαίνει σε μνημόνια και τότε το πολιτικό σύστημα κατηγόρησε τους πολίτες ότι ήταν σπάταλοι.

Τελικά ο πολίτης φταίει; Μα πως είναι σπάταλος ο πολίτης όταν σχεδόν το σύνολο των χρημάτων του το παραδίδει προς διαχείριση τρίτων; Αυτό που φταίει είναι η διοίκηση του κράτους που τον εισπράττει είτε μέσω φόρων, είτε μέσω μιας οποιασδήποτε τράπεζας που τον εισπράττει με μια ιδιότυπη βία χρέους ή μέσω ανακεφαλαιοποιήσεων.

Αυτοί που μας διοικούν διατυμπανίζουν ότι είναι οι καλύτεροι μεταξύ των πολιτών και γι’ αυτό ψηφίστηκαν. Τώρα φαίνεται το γιατί φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.

Είναι τουλάχιστον αστείο να επικαλείται το κυβερνών κόμμα στις ανακοινώσεις του τις αξίες του, που τελικά καταπατήθηκαν από τα στελέχη του. Διότι δεν προσδιόρισε ποτέ ποιες είναι αυτές οι αξίες του και τελικά πως τις ανέδειξε στα χρόνια  διοίκησής του. Να είναι σίγουρος ο πολίτης πως καμία αξία δεν έχει εφαρμογή στην διοίκησή τους. Αν επιχειρήσουμε να περιγράψουμε αυτό που πραγματικά συμβαίνει, μόνο την λέξη ντροπή μπορούμε να αναφωνήσουμε.

Η κρίση αξιών δεν έχει εντοπιστεί ακόμη πλήρως από τους πολίτες. Αυτό βιώνουμε όλοι μας. Το ανάποδο. Αντιαξίες. 

Η Ελλήνων Συνέλευσις έχει ήδη καθορίσει το αξιακό σύστημά της που την επόμενη μέρα από την ανάληψη της διοίκησης της χώρας θα θέσει σε εφαρμογή. Είναι το αντίδοτο της ίασης σε αυτό το δηλητήριο ατομικότητας και διαφθοράς που έχει εμποτίσει το σώμα της πολιτείας μας. Όμως σαφέστατα η επιλογή μεταξύ αξιών και αντιαξιών είναι στους πολίτες και στην ελεύθερή τους βούληση.







 ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ -

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ



Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ






ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ 
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΡΗΤΗΣ
Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ









ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΕΡΙΦΥΛΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Η ΔΙΚΑΙΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

https://erifylh.blogspot.com 

E-MAIL: erifylh.blog@gmail.com 

  

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΜΑΣ:

FACEBOOK: https://www.facebook.com/erifylh.blogspot/

TWITTER: https://twitter.com/ErifylhBlogspot

INSTAGRAM: https://www.instagram.com/erifylh_blog/

 

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚΣ:

https://e-sykissamou.blogspot.com

https://toploiotonfaiakon.blogspot.com